Candy Dulfer – Crazy

      1 Comment on Candy Dulfer – Crazy

Op 5 april 2012 hoop ik saxofoniste Candy Dulfer weer eens live te zien, ditmaal in poppodium Hedon Zwolle. Haar in 2011 uitgebrachte nieuwe studioalbum Crazy verdiende nog een eigen recensie. “De albumtitel staat voor gekte in de goede zin van het woord; je durven laten gaan en nieuwe grenzen opzoeken”, aldus Candy. “Het is een reflectie van de muzikale fase waarin ik verkeer; ik voel me steeds creatiever en vrijer de laatste jaren en deze cd is daar voor mij de perfecte uiting van. Het was tijd voor iets anders en dat resulteerde in Crazy.” Qua sound helemaal bij de tijd. Black Eyed Peas in gedachten? Niet verwonderlijk met BEP producer en musical Printz Board (ook Macy Gray, Mariah Carey en Katy Perry) aan de hand. Electronica meets funk, hiphop, dubstep patronen onder het losse, maar gedegen sax werk van Dulfer. Hier te lande werd ze geholpen door producer en gitarist, Ulco Bed, die er ten tijde van de succesvolle albums Saxuality (1990) en Sax-a-go-go (1993) ook al bij was. Hij componeerde en speelt op Flame en Too Close. Met Moon Baker schreef hij I Do, en met Dulfer No End en Please Don’t Stop. In de overige nummers had Board de hand. De titeltrack verscheen eerder op een single met Hey Now en Rocket, Rocket als “B-sides”. Stop All That Noise is een funky intro, dat zogenaamd live in een feesttent wordt gespeeld. Alle aandacht graag voor Candy Dulfer!

De live energie in de Black Eyed Peas-like titeltrack. Reggae invloeden in Hey Now en funk in Flame. De feeststemming zit er in de R&B sound van Good Music nog steeds in. Complic8ted Lives heeft een boeiende melodielijn. Rap en sax wisselen af in Electric Blue. Langzamere R&B met zang In Or Out. Het tempo gaat omhoog in het dampende I Do. Rocket, Rocket met vocoder “zang” heeft meer staccato funk in zich. Oeps, politie aan de deur in No End. De muziek gaat gewoon door ondanks het kloppen op de deur: Open Up! (“it’s crazy!”). Zwoel en suggestief (“you know how I like it, baby”) in het sexy Please Don’t Stop en de instrumentale ballad Too Close mogen nog. Al weer 22 jaar op allerlei (hoofd)podia: Candy Dulfer verdient je aandacht, en is een feestje waard!

  • Candy Dulfer -][- Crazy [Razor & Tie Label, 2012]
  • Candy Dulfer Pick Up the Pieces.
  • Candy Dulfer’s new CD ‘Crazy’ Out Today‏!
  • Music Review: Candy Dulfer – Crazy