Blessed By a Broken Heart – Feel the Power

De succesvolle doorstart van Stryper, de concertreeksen die ’80s grootheden als Iron Maiden en Motörhead nog altijd geven duiden terecht op een nog springlevende metal scene met publiek. De tussen die grote namen nog relatief jonge, in 2003 opgerichte band Blessed By a Broken Heart (BBABH) zet de klok terug naar de tijd van glamrock, melodielijnen op volle snelheid en uitnodigingen om te headbangen. Na All Is Fair in Love & War (2004) en Pedal to the Metal (2008) tekende de band vorig jaar bij Tooth & Nail Records en bracht 24 januari Feel The Power uit. Na de speedy opener Deathwish is het simpel Shut Up and Rock! Snelle riffs van Shred Sean, drums èn toetsen van Slater, zang en screams van Tony Gambino zijn samen met bassist Tyler Hoare en rhythm guitar speler Sam Ryder de krachten die hen op het podium eerder samenbracht met Judas Priest, A Day To Remember, Bring Me The Horizon, Megadeth en Steel Panther. Uitgebreide gitaarsolo’s rekken de nummers snel op tot voorbij de 4 minuten grens. Love Nightmare start met een pianopartij, maar al snel nemen de arpeggio’s van Shred Sean het over. De samenzang in Forever zal het goed doen bij Stryper fans. Thunder Dome is een kort bruggetje naar het full speed Holdin’ Back For Nothin’.  De wat ongebalanceerde brave track I’ve Got You zal voor de radio bedoeld zijn, maar echt thuis tussen de andere nummers voelt dit niet. Startende motor en ja hoor, heel cliché, Rockin’ All Night, alsof een reünie met Bon Jovi begonnen is. Te puntig en synthy is Scream It Like You Mean It. Laat dat over aan Family Force Five, of zo. Skate or Die (zie het 1987 computerspelis qua zang niet geweldig. Innocent Blood trapt ‘m dan nog eens flink aan nee, geen ballad, maar nog een up-tempo 80’s rocker Sleeplesss Nights  om mee af te sluiten. Ik heb Feel The Power intussen flink wat keren gedraaid, maar kan er niet altijd grip op krijgen. Misschien is het het net te snelle tempo om voor echte glamrock door te gaan en het te melodieuze om de speed metal fans te behagen.