BlackBerry updates maart 2012

TrueCaller

TrueCaller geeft je binnen enkele seconden informatie over degene die je belt, maar niet in je adresboek staat. Telefoonnummer van de beller wordt gematched met naam, adres, sociale netwerken en foto’s. Zo mogelijk wordt de laatste info uit Facebook en LinkedIN getoond, inclusief profielfoto. Mocht een telefoonnummer wel in je adresboek staan, maar publiek beschikbare informatie missen, zal TrueCaller je adresboek zelf aanvullen. TrueCaller zal bekende spammers voor je afhouden. Zelf kun je nummers aan de filterlijst toevoegen. Goed nieuws: de app is gratis te downloaden in de AppWorld.

AppWorld 3.1.1.21

Als we het toch over AppWorld hebben. De 3.1.1.21 versie kwam begin maart uit. Downloaden kan vanaf blackberry.com/appworld. Nieuw zijn de alternatieve betaalmogelijkheden in het bevestigingscherm van een aankoop. Het review versturen scherm is anders vormgegeven. Verder wat bugs opgelost.

Opera Mini web browser 6.5.2

De nieuwe 6.5.2 versie van de mobiele Opera Mini browser, desgewenst naast of in plaats van de ingebouwde BlackBerry browser te gebruiken, is uitgebreid met:

 • een nieuwe interface
 • synchronisatie van bladwijzers, speed dial, etc. om met Opera Link met je computer of andere mobiele apparaten te communiceren.
 • ingebouwde Twitter and Facebook ondersteuning om web content met anderen te delen.
Gratis downloaden kan in AppWorld.
PingMe 1.1.6
13 maart kwam de 1.1.6 versie van het cross-platform messaging programma PingMe uit. Nieuw en gewijzïgd:
 • integratie met BBM
 • zuiniger energieverbruik
 • Google Images kunnen gebruikt worden in conversaties
 • Registratie is vereenvoudigd
 • Toetsenbord wordt altijd in beeld gehouden om sneller te kunnen pingen
 • Als vrienden uit je adresboek ook PingMe gaan gebruiken, krijg je een bericht
 • Uiterlijk kun je verder aanpassen met profielfoto, chat bubble weergave en achtergronden
 • Plaatjes, geluidsopnamen, video en standaard tekstberichten kun je nu versturen.
Downloaden kan in de AppWorld.
ÜberSocial integreert (eindelijk) Facebook
Lange tijd was SocialScope (eeuwig in beta) de enige BlackBerry app die efficiënt zowel Twitter account(s) als Facebook integreerde. De godfather van alternatieve Twitter clients op BlackBerry (waar RIM een eigen app heeft), ÜberSocial (voorheen ÜberTwitter) heeft eindelijk de API naar Facebook benut en de news feed geïntegreerd in de tabs van versie 1.3.50.

Van je Facebook vrienden kun je je updates, pagina’s, profielen en afbeeldingen bekijken. Plaatsen van updates kan met een toggle in het componeer bericht scherm. Ik maak nu sinds half maart gebruik van ÜberSocial om een goede vergelijking met SocialScope te doen. Toch ben ik na een aantal dagen teruggegaan naar SocialScope. Facebook integratie is daar echt doorgevoerd en ook de notificaties op het home screen en in de BlackBerry Berichten werken beter.

CaptureNux 5.0

In de 5.0 versie van het screen capture programma CaptureNux is de mogelijkheid toegevoegd om je screenshots verder te bewerken met tekst of andere afbeeldingen. Denk aan het plaatsen van een pijl, het ‘afplakken’ van een e-mailadres, ofzo. CaptureNux is gratis en bevalt me uitstekend.

Evernote 3.5.397

De populaire app Evernote heeft in de laatste update de volgende aanvullingen en bugfixes gekregen:

 • bewerken van bijlagen in bestaande aantekeningen
 • formaat wijzigen van afbeelding om aantekening(en) sneller te laden
 • verbeterde verbindingenbeheer om laadtijd te reduceren
 • beter leesbaar startscherm en lijst met aantekeningen
 • verbeterd batterijgebruik

Downloaden kan via de link in AppWorld.

RIM IM clients upgrade

8 maart 2012 zijn de RIM IM clients voor MSN, Yahoo, ICQ en Google op je BlackBerry opgekrikt naar versie 2.5.125. Change log is er niet. Download links gelukkig wel:

 • Yahoo! Messenger
 • Google Talk
 • Windows Live Messenger