BlackBerry PlayBook updates maart 2012

Heb je alle nieuwe OS 2.0 features al door?
Ben je nog niet helemaal thuis in alle nieuwe mogelijkheden van OS 2.0, dan zijn er:

Mobile Fusion

In de slipstream van OS 2.0 berichtgeving werd ook de komst van BlackBerry Mobile Fusion voor het beheer van smartphones en tablets in een zakelijke omgeving per maart aangekondigd. De BES oplossing is al jaren een solide en veilige oplossing. Met PlayBook OS 2.0 is er een rechtstreekse route buiten BES om voor elke gebruiker bijgekomen. Met Exchange Active Sync kan in principe contact worden gelegd met de bedrijfs Exchange server, afhankelijk van aanvullende beveiligingsmaatregelen als certificaten en logins. Voor het Mobile Fusion is een 90-trial versie gratis en webcasts beschikbaar.

WordPress for PlayBook

De vernieuwde WordPress for PlayBook app maakt het schrijven en wijzigen van posts, pagina’s en beheren van commentaren voor je WordPress blog (zowel wordpress.com als self-hosted WordPress sites worden ondersteund). Download de app.

Android apps via sideloading op je PlayBook

Ten tijde van de ontwikkeling van OS 2.0 heeft RIM ontwikkelaars opgeroepen bestaande Android apps via repackaging naar .bar files geschikt te maken voor deployment op PlayBook. De resultaten zijn echter maar voor een deel op AppWorld te bewonderen. Om welke reden ook maar miste ik nog steeds PlayBook clients voor bijvoorbeeld Youversion (meer over deze Bijbel app hieronder), Yammer, Hootsuite, TweetDeck, LinkedIN, Yammer, Office Communicator en andere juist voor een kenniswerker belangrijke applicaties. Ook voor meer after hours zijn clients als GetGlue, Shazam, WordFeud, PinBall Deluxe, Flickr en Wikipedia toch heel aardig!

Dankzij de heldere uitleg op CrackBerry en de applicatie DDPB is het opzetten van de Development Modus op je PlayBook en verplaatsen van de downloaded .bar files minutenwerk. Heerlijk!

Lijsten met interessante apps:

LocalBar2

Een alternatief is het programma LocalBar2, dat géén pc-applicatie vereist, maar het downloaden en installeren van BAR files op je PlayBook afhandelt. Download en verdere aanwijzingen voor gebruik staan bij de maker online.

YouVersion

YouVersion’s Bible app die al jaren op BlackBerry smartphones beschikbaar is, via de hierboven beschreven methode ook kon worden sideloaded op je PlayBook, heeft nu ook een eigen entry in de AppWorld gekregen. De gepoorte versie van de Android app is nu geoptimaliseerd om zoveel mogelijk van het PlayBook te benutten. Functionaliteiten zijn onder meer:

  • zoeken: filters op Oude Testament, Nieuwe Testament, Apocriefen, etc.
  • herinneringen: je leesplan kan erbij inschieten. YouVersion helpt je met herinneringen.
  • aantekeningen: maken, beheren en inkleuren
  • profiel: je kunt op je PlayBook je YouVersion account, social networks, leesplannen, etc. beheren
  • aanloggen met Facebook credentials

Blaq 1.7

Blaq, een populaire third party Twitter client is in de 1.7 versie is uitgebreid met ondersteuning voor portrait mode, LED notificaties, spellingcontrole en automatische correctie van je typefouten, desgewenst real-time streaming en de mogelijkheid zoekopdrachten op te slaan. De nieuwe versie kun je voor $1.99 in App World kopen, of – als je al een betaald exemplaar hebt, downloaden.

Zinio client

Lang (voor fans te lang) duurde het voor Zinio om een eigen PlayBook client af te leveren. Vanaf 19 maart kun je de gratis client oppikken in Download Zinio for the BlackBerry PlayBook. Betaalde abonnementen op allerhande elektronische versies van magazines staan nu in full-colour tot je beschikking.

Mini toetsenbord voor PlayBook

RIM brengt een officieel mini toetsenbord voor de PlayBook als accessoire uit. Voor $119 kun je online bestellen. Zie de videorecensie hieronder.

Print for the PlayBook

In OS2.0 was Print to Go meegeleverd, een app, waarmee vanaf een pc naar het PlayBook ‘geprint’ kon worden. Print for the PlayBook zorgt voor het verkeer de andere kant op, lijkt me wat relevanter. Door een server app op je Windows pc (geen Mac support) en een client app op je PlayBook te installeren, kun je vanaf je tablet bestanden naar een printer die aan je Windows pc ‘hangt’ printen. Direct printen van bestanden moet dan wel ondersteund worden. Voor $1.99 is de app voor jou.

Toegang tot je PlayBook vanaf je WLAN

Tenslotte op PlayBookDaily.com een handige tip hoe je je bestanden op je PlayBook toegankelijk maakt in je eigen WLAN.

Files & Folders uitgebreid

In de versie 4.0 van Files & Folders zijn nieuw en verbeterd:

  • SugarSync ondersteuning
  • sterren geven aan je favoriete folders
  • ondersteuning voor BlackBerry Remote
  • betere wachtwoordbeveiliging
  • een bugfix voor de onmogelijkheid via BlackBerry Bridge bestanden te kopiëren

Files & Folders kost $2.99, maar er is een gratis trial versie beschikbaar in AppWorld.