Schiller – Timeline

      No Comments on Schiller – Timeline

Eind oktober 2011 werd de CD/DVD Timeline (The Very Best of Schiller – 1998-2011) exclusief in Polen, Libanon, Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Kuweit, Bahrain, Oman, Saudi Arabië, Egypte en Marokko uitgebracht door Magic Records. Op 21 januari verlootte Christopher von Deylen alias Schiller zelf een exemplaar onder zijn Facebook en Twitter vrienden. Met recht dus voor de fans in andere landen een schaars goed. Amazon.de presteert het zelfs alleen een importversie voor €100 aan te biden. Het audiogedeelte is zo dus massaal naar torrent sites en upload services verplaatst. Timeline brengt het beste van de downtempo, ambient, electronica, synthpop deuntjes van Schiller uit de periode 1998-2011. Eén schijf, en dat geeft beperkingen.

Je vindt er achtereenvolgens solowerk en samenwerkingen met muzikale vrienden terug als Nightflight, I Feel You (met Peter Heppner), A Beautiful Day (met Isgaard) en de grote hit Das Glockenspiel uit 1998. Uit de vele tracks met Kim Sanders is Let Me Love You gekozen. Sehnsucht (met Xavier Naidoo) is er, net als Time For Dreams (met pianist Lang Lang). Miles And Miles (met Moya Brennan) wordt gevolgd door Morning Dew (met Mike Oldfield) en Breathe (met de Zweedse September). Azure en Schiller leiden naar You (met Colbie Caillat) en Dream Of You (andermaal Peter Heppner). Van Atemlos (2010) is Try met Nadia Ali opgenomen. Ruhe, Summernight en Always You (met Anggun) sluiten af.

Op de DVD staan muziekvideo’s van Das Glockenspiel (in Los Angeles’ China Town), LiebbeschmerzRuheEin Schöner TagDream Of YouDancing With LonelinessI Feel YouDie NachtDer TagSehnsuchtLet Me Love You, Time For Dreams, YouTry  en Always You. Als extra nog 3 live opnamen van Salton Sea, Sommernacht en Heimathafen.