Owl City – Live from Los Angeles

De tour van Owl City rond de release van All Things Bright & Beautiful werd 21 juli 2011 gefilmd in Club Nokia met 7100 man publiek in Los Angeles. Het resultaat, de DVD/blu-ray concertregistratie Owl City: Live from Los Angeles geeft de vaart en het enthousiasme, dat Adam Young en zijn band liet zien (zie concertverslag Owl City in september 2011 in 013 Tilburg) tijdens de tour rond All Things Bright & Beautiful langs 76 plaatsen over de hele wereld. Het filmgedeelte is al een tijd te koop op iTunes, de DVD heeft ook de bewegende beelden. Ik heb de blu-ray editie gekocht. Deze bevat 2 uitvoeringen van het concert, één met en één zonder interviewfragmenten tussen de liederen door. Je kunt het interview ook als bonus track bekijken. DTS HD Audio en Dolby Digital 5.1 en voor de achterblijvers een stereo mix zijn beschikbaar. Het interviewgedeelte is desgewenst te bekijken met Engelse, Spaanse of Franse ondertiteling.

De playlist is een mix van oud en nieuw: The Real World, Cave In, het swingende Hello Seattle en Angels. Dan Swimming in Miami, Umbrella Beach, I’ll Meet You There en Plant Life. Setting Sail wordt gevolgd door The Bird And The Worm, Lonely Lullaby en de megahit FirefliesDreams Don’t Turn To Dust, Kamikaze, Meteor Shower en het spetterende Galaxies. Hitsingle Alligator Sky en Deer in the Headlights, Yacht Club (beiden in de clip en op het album met LIGHTS) leiden naar How I Became the Sea en de romantische afsluiter If My Heart Was A House. Zoals je ook in m’n concertverslag hebt kunnen lezen, is Owl City live allerminst een slap aftreksel van de weleens als Nintendo meets Apple’s Garageband weggezette popdeuntjes zonder inhoud. De hele band leeft en beweegt in de muziek, de belichting is kraakhelder en je waant je bij het kijken, zeker op een groot scherm en met een goede geluidsinstallatie weer helemaal in de concertzaal.

Maar, o wat neppen met name de musici! Na een paar keer kijken valt dat steeds meer op. Adam en Breanne zingen live, maar vrijwel geen enkele toetsenpartij komt echt uit de handen. De drummer speelt sowieso een opvulpartij ten opzichte van de opgenomen tracks, maar dan nog zit hij er regelmatig volstrekt naast, zonder dat je dat als luisteraar door hebt. Dan ga je twijfelen of ook het klokkenspel, de cello of viool wel helemaal tot hun recht komen en wat de waarde is van een 5.1 mix of zelfs HD Master Audio track. Hmm, misschien is van dit live concert alleen de audio opname beter om te hebben om Owl City niet als live act versneld af te schrijven.

http://www.youtube.com/watch?v=l9sxeCFF4No&w=600

  • Owl City is Making New Music (christianmusiczine.com)