Nine Lashes – World We View

In 2011 tekende rockband Nine Lashes bij Tooth & Nail en begon aan het debuutalbum World We View met Aaron Sprinkle als producer. De band rond zanger Jeremy Dunn werd ontdekt door Trevor McNevanvan Thousand Foot Krutch. Trevor hielp ook bij het schrijven van de liedjes en zong bijvoorbeeld mee op Adrenaline. Emo rock / metal in de lijn van Thousand Foot Krutch, Skillet of RED met het catchy Anthem Of The Lonely als eerste single. De piano-intro’s op ritaar riffs als in The Intervention of de pompende rock in Get Back zijn verre van origineel, de liedjes zitten strak en gepolijst in elkaar. Live uitvoering en publiek laten meezingen op de repeterende refreinen zal geen probleem zijn. Dunn heeft met Noah Terrell (drums), Jared Lankford (bas) en Adam Jefferson (gitaar) net 40 minuten muziek bij elkaar gesprokkeld voor de World We View. De ballads Afterglow en afsluiter My Friend zijn de rustpunten tussen andere radiopotente rocksongs als Memo en Believe Your Eyes plus steviger tracks als Adrenaline, Write it Down en  Our Darkest Days. Jammer dat er niet een meer eigen geluid is terug te vinden op de plaat. Volgende keer een andere producer en meer tijd voor het componeren?

  • Nine Lashes – The World We View (thenewreview.net)
  • NINE LASHES Post New Video For “Anthem Of The Lonely” (thenewreview.net)
  • DEMON HUNTER To Release ‘True Defiance’ In April (roadrunnerrecords.com)