Group 1 Crew – Outta Space Love: Bigger Love Edition

Wat een band en/of platenlabel bezielt om na een regulier album hetzelfde album een jaar later uit te brengen, aangevuld met een serie bonus tracks, weet ik niet anders te duiden dan wat creatieve luwte gecombineerd met een aanhoudende drang naar cash flow. Group 1 Crew, de Black Eyed Peas meet LZ7 moddervette funk/popband zegt het zelf in Digirock: “It’s so easy to make good pop records, because you don’t have to do too much.” Verder zijn nieuw ten opzichte van Outta Space Love (september 2010) zijn op de Bigger Love Edition het mid-tempo radiovriendelijke Control, het urban en met bleeps en vocoders overladen Take It There, He Said (met singer/songwriter Chris August, bekend onder Amerikaans tienerpubliek van Starry Night en Want To Be Real), de wel erg makkelijk in elkaar gezette Walking on the Stars (Garcia Glam Remix) en naar Katy Perry c.s. riekende Live It Up (Dance Floor Mix), dat de tracklist nu totaal 18 nummers geeft.

Ben je liefhebber van genoemde bands en had je Outta Space Love nog niet, scoor dan vooral de Bigger Love Edition. Trouwe fans zullen de nieuwe versie ook willen hebben, hoewel de toegevoegde waarde voor mij gering is.