Gobbler versus Dropbox

      No Comments on Gobbler versus Dropbox

Onlangs bood Gobbler zich aan als concurrent van de filesharing, backup en synchronisatie tool Dropbox. Ben je zoals ik na verloop van tijd gehecht aan apps die het gewoon doen, ben je wat voorzichtiger in het omarmen van weer een beta versie van wat nieuws. Toch wilde ik voorbij de persberichten wat eerstehands bieden en heb ik een account aangevraagd.

Gobbler pretendeert vooral bedoeld te zijn voor grootschalige audio project files en assets, kortom, de elektronische creaties van muzikanten en producers, meer nog dan een ‘gewoone’ cloud based backup-and-restore applicatie. Geen limiet op MB’s bij bestanden, maar goedkeuring om GB’s aan data veilig te stellen. Gobbler vereist daarmee wel een adequate internetverbinding. Backups of complete projecten kunnen via een hyperlink naar collega’s of bandmaatjes gestuurd worden. De service gaat soepel om met drives die gaandeweg de backup worden aan- en afgekoppeld, uploads die vanwege de wegvallende internetverbinding stil kwamen te staan. De volgende keer pakt Gobbler de draad weer op vanaf zo’n tussenpunt, niet helemaal opnieuw dus.

Vreemd genoeg positioneert Gobbler zich dus tegenover Dropbox, maar is in mijn ogen wat anders. Zodoende biedt Gobbler ook geen mobile apps, maar is het eenvoudig een cloud oplossing voor datahongerige pc-applicaties, zoals audioprojecten, maar ook tekeningen, ontwerpen, e.d. Voor de opslag gebruikt Gobbler Amazon S3Downloaden van de client voor Apple gebruikers (OS 10.5+) is gratis voor een 5GB account. Er zijn ook betaalde versies voor 100-250GB opslag en behoorlijk wat maandelijks dataverkeer. Upload naar je SoundCloud account is daarbij inbegrepen. Windows gebruikers moeten geduld hebben.
https://www.gobbler.com/tour