BlackBerry updates februari 2012

      2 Comments on BlackBerry updates februari 2012

BlackBerry Desktop Manager 7.0 voor Windows
Het BlackBerry smartphone en tablet beheerprogramma, Desktop Manager, is van 6.1 naar 7.0 gegaan. Downloaden van het 111MB pakket kan gratis bij RIM. Gebruikershandleidingen  en release notes zijn er ook. Onder de motorkap is nieuwe synchronisatiesoftware meegeleverd. De oude Intellisync software had bij ingevoegde links en moeilijker PIM items nog wel eens problemen. Of die nu verholpen zijn, zal de praktijk uitwijzen. Ook het configureren van de synchronisatie is aangepakt. Tenslotte is de synchronisatie van mediabestanden verbeterd. Je kunt nu kiezen welke afbeeldingen en video’s van je smartphone of BlackBerry PlayBook overgezet moeten worden. Sinds versie 6.1 zijn verder de volgende issues opgelost:

 • BlackBerry Desktop Software wordt niet meer geminimaliseerd naar de system tray als de optie Minimize to system tray option uitgevinkt is.
 • Je krijgt nu een notificatie als je mailbox nog niet bij de BlackBerry Enterprise Server bekend gemaakt is.
 • Je krijgt nu een notificatie dat de BlackBerry Enterprise Server wordt gecontroleerd op certificaten.

Na het configureren van de synchronisatie van de organizergegevens had ik het idee, dat het voorbereiden van de eerste synchronisatie in een andere volgorde dan met Intellisync werd uitgevoerd. Na het inlezen van de gegevens uit de smartphone en Microsoft Outlook werd ik minutenlang getracteerd op onderstaand scherm mbt het voorbereiden van een synchronisatievoorbeeld. Na 10 minuten heb ik toch maar op Annuleren geklikt.

ls de software dan niet spontaan de bewerking annulleert, is een interne vastloper overduidelijk. Computer of smartphone opnieuw opstarten hielp niet. De DTM software bleef vastlopen. Dus is de conclusie richting RIM: doe je huiswerk.

Gelukkig bleek 17 februari, dat ik niet de enige was met problemen met deze build 44. BerryReview.com bevestigt mijn bevindingen.

https://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/169859391133200385
Downgrade naar versie DTM 6.1 leverde in elk geval weer een werkende synchronisatie van organizergegevens. Naast het maken van backups is dat toch echt de kernfunctie van DTM. Kortom: wat het grote voordeel van de nieuwe synchronisatie engine is, blijft een openstaand punt.

Via OTA download link toch LinkedIN app op je OS7.x smartphone

De LinkedIN app op de 8900 Curve was één van mijn favorieten. Om dan bij de overstap naar een hippe op OS7.0 draaiende 9360 Curve te ontdekken, dat de software ontwikkelaars opeens geen client meer aanbieden was meer dan triest. Een slimmerik heeft ontdekt dat de controle op ondersteunde toesteltypes te omzeilen is door de 1.5.0.86 installatie file rechtstreeks te downloaden. Zie daar 🙂

Google+ for BlackBerry

Hoewel nog beta, is een eigen Google+ client aardig. Bepaal naar welke kringen je informatie of foto’s deelt. Bekijk de stream van anderen. Messenger zit er nog niet in, maar wel de bedoeling in een volgende versie op te nemen. Downloaden kan in de AppWorld.
Wunderlist for BlackBerry

De gratis to-do app Wunderlist is nu ook voor BlackBerry beschikbaar. Heb je een Wunderlist account, synchroniseert de app je takenbeheer met de programma’s onder Mac, Windows, Linux, Android, iPad en iPhone:

 • bij de Wunderlist cloud service worden je taken centraal opgeslagen en uitgewisseld met de client apps
 • email reminders voor uit te voeren taken
 • mail2task om via email taken aan je Wunderlist toe te voegen
 • aantekeningen kun je bij taken kwijt, evenals prioriteit en vervaldatum

Downloaden kan in de BlackBerry App World.

FileScout 2.8.0.1

FileScout kan in de nieuwe versie zip bestanden in- en uitpakken. Zip bestanden met wachtwoordbeveiliging kan het programma echter niet aan. Downloaden van de software kan in AppWorld.

OS 7 thema’s en belmelodieën

Na lang wachten heeft RIM vanaf februari eindelijk categorieën voor OS7 thema’s en belmelodieën geïntroduceerd. Lang niet alle op je OS7 AppWorld gepresenteerde thema’s zijn echt geschikt voor OS7, dus helemaal kloppen doet het niet. Na wat bladeren heb ik een thema gevonden die meteen €2,50 moet kosten.

Battery saving mode op OS 7.1

In de nieuwste builds, vanaf OS 7.0.1.258 is de Battery Saving Mode een nieuwe optie om  de gebruiksduur van een geladen batterij te verlengen.

BlackBerry Mobile Conferencing 3.0

Twee maanden na versie 2.0 is BlackBerry Mobile Conferencing 3.0 uitgebracht. De applicatie kan overweg met uitnodigingen die via email verstuurd of ontvangen worden. Inplannen van conference calls en automatisch inbellen kan de app voor je doen. Nieuw in versie 3.0:

 • Join Now Button (met 1 klik inbellen; helaas is deze functie alleen in Canada, de VS en het VK beschikbaar)
 • Reconnect (met 1 klik opnieuw inbellen als de verbinding verbroken is)
 • Easy Conference Scheduling, waarbij bekende audio conferencing systems ondersteund worden
 • Optimal Conference Call Number Selection: afhankelijk van je locatie het meest geschikte en goedkoopste inbelnummer kiezen
 • email naar een uitnodiging omzetten.

In de demo wordt de app verder uitgelegd.

http://www.youtube.com/watch?v=9eY_CXmnF48&w=600