Audrey Assad – Heart

      1 Comment on Audrey Assad – Heart

Heart is mijn eerste echte kennismaking met de Amerikaanse singer/songwriter Audrey Assad (1983). Haar stem heeft veel van Brooke Fraser, en dat is plezier luisteren. Heart is Amerika op Valentijnsdag uitgebracht. Net als op  The House You’re Building (2010) is een nauwe samenwerking met andere componisten als Matt Maher en Derek Webb, en producer Marshall Altman (Brooke Fraser, Natasha Bedingfield, Marc Broussard) de basis voor een popalbum met kwaliteit. De met Kyle Lee op het oude gezang His Eye Is On The Sparrow geënte vlotte Sparrow is de eerste single, maar die vind je pas als track 4 op het album. Eerst een softpopsong Blessed Are The Ones met relaxte pianopartijen en drumspel. Hier klinkt haast Christine Denté van Out of the Grey uit je speakers. Even the Winter heeft eenzelfde timbre. Na het rustieke The Way You Move is het de beurt aan het al genoemde Sparrow.

De pianoballad Breaking You is de opmaat voor nog meer pianospel in O My Soul. Midtempo rock vervolgens in Won Me Over en interessante vingerknip-meeklappop in No Turning Back. Bij de titel Lament verwacht je ook meer introspectie en dat klopt. Wherever You Go‘s melodielijn intrigeert, echt een sterke compositie. De pianoballad Slow de akoestische gitaarpop/rock New Song sluiten af. Als pasgetrouwde vrouw staat het liefdesleven, maar ook de worsteling om verliefdheid tot duurzame liefde te laten groeien centraal in de liedjes. Klassieke literatuur en componisten als Paul Simon en James Taylor inspireren Assad. Fans van Leeland, Chris Tomlin, Matt Maher en Tenth Avenue North doen er goed aan eens een oversteek naar deze getalenteerde vrouwelijke singer/songwriter te maken.