Rita Springer – The Playlist

Van singer/songwriter Rita Springer besprak ik in 2010 All I Have voor Bottomline. Ze is een poos independent geweest, maar tekende onlangs bij worship label Integrity Music. The Playlist, een studioalbum is het eerste tastbare resultaat. Springer schreef eerde in Amerika bekende aanbiddingsliederen als Make Us a Prayer, Worth It All, I Have To Believe en Oh How You Love Me. Op The Playlist allemaal nieuwe liedjes in diverse muzikale stijlen. Van powerballads, zoals die meer in Opwekkingsliederen zijn te vinden, Come In (““in everything, in all I sing, in everywhere, in all I say, all that it costs, I count it loss, just  to see You,”) dat overloopt In This Forever, dat aan Vicky Beeching doet denken. Qua stemgeluid zit Rita tussen  Jennifer Knapp en Ashley Cleveland, ook op Made For This. Licht geschuurde alt. Make You Happy is met publiek opgenomen en is een up-tempo worship rocker, zoals je die uit de stal van Matt Redman, Tim Hughes, Sonicflood, etc. kent. I Call You is een akoestisch aanbiddingsnummer. De gelaagde vocal harmonies aan de start van Over I Go mixt het zachte van Michelle Tumes en de staccato pop/rock met licht-klassieke tinten van Gungor.

The One klinkt warm en bezingt de Koning van heiligen en toewijding aan Zijn koninkrijk. Na de op toetsen gebaseerde ballad You Are My Hallelujah biedt The Playlist nog het Tumes-like Falling, de pianoballad The Whisper (God laat zich in de fluistering kennen) en de gospelsong This Blood die met Anthony Skinner werd uitgewerkt. Op Facebook staat een video van het inzingen van de bgv’s. Mooi werk van Rita en haar productieteam (naast Skinner Jason Halbert, David Ruis, Daniel Bashta en Jason Morant).