One Sonic Society – Forever Reign

Voormalig Delirious? gitarist en componist Stu G, drummer, componist en producer Paul Maubury en componist, zanger, producer Jason Ingram vormden anderhalf jaar geleden de worship band One Sonic Society. De eerder uitgebrachte 2 song EP’s Sonic en One leverden al liedjes op die overgenomen zijn door collega artiesten. Zo gebruikte Rebecca St. James Almighty God (overigens in minder krachtige uitvoering) op I Will Praise You en stond de titeltrack van One Sonic Society’s nieuwe album al op de recente albums van Newsboys (God’s Not Dead) en Hillsongs Live (From The Inside Out). Natalie Grant zong Greatness of our God op Love Revolution. De met Hillsong’s Reuben Morgan geschreven titeltrack, 6 minuten op One, werd wel teruggesnoeid tot een 4 minuten radio-edit. Van Sonic werd Now and Forever overgenomen en van One nog de twee tracks The Greatness of our God en Burn. Stilistisch zullen liefhebbers van Delirious?, de wave rock van U2 en Hillsongs uitgesponnen rocktracks niet verrast worden.

Na de meezinger is met Always, dat met Kristian Stanfill geschreven werd, het tempo direct weg. Stanfill gebruikte het nummer zelf op het album Mountains Move en Passion’s plaat Here For You. God You Are My God heeft lang nodig om van akoestisch intro te exploderen, het gebruikte patroon is te makkelijk. As For Me staat verdekt opgesteld, maar nodigt uit de volumeknop naar rechts te draaien en mee te galmen. In de categorie milder uitgevoerde liedjes met lange adem en pas kracht in het eind past Now & Forever. Persoonlijke overgave aan God staat centraal in het met Paul Baloche geschreven Just to be with You“I’m face to the ground, I lay down my pride, yielding my will” Baloche’s versie van het liedje vind je op Glorious. In de rustige afsluiter Burn op piano, met strijkers en Maubury’s drums slechts achteraf, spreken de heren hun verlangen uit: “Lord write me into Your great story. Lord write me into Your great song. Take all I have it’s for Your glory.” Muzikaal bekende, platgetreden paden, makkelijk mee te zingen en te spelen en dus (potentieel) populair in evangelische kringen.1