BlackBerry updates januari 2012

OS 7.1
Voor bezitters van een nieuwe BlackBerry met OS7 (Bold 9900, Torch 9860 en 9810, en de nieuwe Curves 9360 en 9380) is er OS7.1 uitgebracht. De update voegt Mobile Hotspot, tethering toe voor maximaal 5 apparaten, evenals een uitbreiding van NFC onder de naam BlackBerry Tag. Verder is een FM Radio app nieuw. De circuits hiervoor zaten al op de printplaat, nu wordt de radiofunctie ook echt geactiveerd. Deze gaat niet ten koste van je data-abonnement. Met hulp van Microsoft Bing zal Universal Search proberen je zoektermen aan te vullen terwijl je typt. Via je provider of anders de Desktop Manager zou je geïnformeerd moeten worden over de beschikbaarheid van OS7.1.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZH4KjsKAtAg]
BBM 6.1

Van BlackBerry Messenger (BBM) is met CES2012 versie 6.1 uitgebracht. Ondersteuning voor BlackBerry Tag is nieuw. Gebruikers kunnen door hun toestellen tegen elkaar aan te tikken dankzij NFC elkaar voor BBM uitnodigen. Status updates mogen nu 160 tekens lang zijn, een verdubbeling. Nieuwe animated avatars, emoticons, gekleurde chat bubbels en de mogelijkheid een profielfoto te maken met je BlackBerry camera maken de feestvreugde compleet.

Nobex Radio 3.3.14

Nobex Radio werd vorig jaar als onderdeel van het RIM excuuspakket aan software gratis weggegeven. Nu in januari is de versie 3.3.14 uitgebracht met BBM integratie en social listening, ofwel vrienden laten weten waar je naar luistert.

Bible 3.7

De populaire bijbel app van Youversion blijft ook doorontwikkelen. In de deze maand verschenen 3.7 versie zijn nieuw en gewijzigd:

 • Labelen van bladwijzers
 • Sorteren van bladwijzers per label
 • Selecteren van meerdere bladwijzers om teksten over een onderwerp of ander item bij elkaar te kunnen lezen.
 • Vrij fontgrootte te kiezen.
 • Optimalisatie van gebruik verbindingen. Zonodig offline verder kunnen lezen.

WhatsApp 2.7

De multi-platform messaging app WhatsApp was onlangs nog slachtoffer van een hoax melding, alsof de dienstverlening per eind januari zou stoppen. Gelukkig niet. De migratie van 2.6 naar 2.7 brengt een sterk verbeterde UI met zich mee. Wel valt op, dat bij de accountinformatie de status ‘gratis uitproberen’ met vervaldatum 12 Aug 2012 wordt aangegeven. Via de BlackBerry of een web url kan er betaald (gaan) worden. Dat riekt naar een betaalde premium versie of radicaal afscheid van een gratis variant.

PingMe

Cross-platform (iOS, BlackBerry, Android) messaging app, zoals WhatsApp, is PingMe. Binnenkort komt de Windows 7 versie. De 2MB grote applicatie biedt:

 • real-time messages, inclusief notificatie dat de ander aan het typen is. Ontvangst- en leesbevestiging zijn instelbaar.
 • group chats
 • registratie is net als met WhatsApp op basis van je mobiele telefoonnummer, geen PIN of ander ID, zoals in BBM.
 • Social news feeds: alle updates van vrienden in één locatie
 • Geo-location
 • BBM integratie
 • Push-notificaties
 • Vriendenzoeker om je adresboek door te struinen voor andere PingMe gebruikers.
[vimeo http://vimeo.com/28684831]
PingMe staat niet in AppWorld, maar is vanaf PingMe.net gratis te downloaden. Mijn eigen testdrive strandde bij het per sms moeten verkrijgen van een activatiecode. Die kwam na enkele pogingen nog niet. Na de FAQ geraadpleegd te hebben mailtje naar support.
BBM Music updates
Het in november 2011 geopende BBM Music is vanaf december ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar in de AppWorld. De muziekdienst laat 50 favoriete songs downloaden en delen. Na 30 dagen gratis proberen kost een abonnement €5 per maand. Met BBM Music kunnen ze hun 50 favoriete nummers kiezen uit een collectie van enkele miljoenen nummers. Deze liedjes zijn ook te delen met vrienden die ook een Blackberry hebben. Nummers zijn met BBM Music offline te luisteren door ze op het toestel te cachen. De software zelf is nog in ontwikkeling. Vlak voor de Kerst kwam versie 1.1 uit met een aantal verbeteringen, zoals:
 • het kunnen vragen aan BBM contacten ook een abonnement op BBM Music te nemen
 • notificaties
 • aan je BBM contacten laten zien welke muziek je afspeelt
 • verbeterde zoekfunctie op namen van contacten, recente updates, muziek waarnaar men luistert
 • uitnodigingen via Twitter en Facebook
Foursquare 3.5
In de maandelijkse upgrade van Foursquare, ditmaal naar 3.5, zitten er voor BlackBerry gebruikers de volgende wijzigingen in:
 • Lists
 • In-line foto’s van vrienden die inchecken
 • Verbeterde ondersteuning voor diverse apparaten
 • Bijgewerkte GPS regels
Search 4 BBM
Search 4 BBM is een online dienst die je via je Facebook, Twitter, LinkedIN en Google Contacts laat zoeken naar andere BBM gebruikers. Er is ook een bijbehorende BlackBerry app. Gratis en nog altijd in beta. De inmiddels tot ruim 500.000 gebruikers gegroeide database biedt ook andere mogelijkheden, zoals het zoeken naar diensten en producten. Het gaat allemaal niet snel, maar het idee is heel aardig, zeker de Friends Finder die het één voor één zoeken naar BlackBerry gebruikers in je adresboek overbodig maakt.
[youtube http://www.youtube.com/embed/TKJIYt1qHHs]