Wandeling in Vechtdal gemeente Ommen vanuit Balkbrug

Van Sinterklaas had ik 3 wandelnetwerkkaarten gekregen, waaronder die van het wandelnetwerk Vechtdal – gemeente Ommen. Hartstikke inspirerend om paaltjesroutes te combineren vanaf een startpunt, zoals….thuis in Balkbrug. De weersverwachting vanochtend vroeg was relatief gunstig. En inderdaad, de volledige 34km wandeling heb ik het boven droog gehouden, veel zon en een frisse bries. De overvloedige regenval van de afgelopen weken had wel z’n weerslag op de nattigheid onder en in m’n schoenen.
<set_tag=”vechtdalwandeling”>
Start, zoals gezegd thuis, via het Dronkemanslaantje naar de Oude Zwolseweg naar het westen. Bij de Prinsenweg links naar het buurtschap Vinkenbuurt. Via de Marsmanweg, Plasweg (ik moest er prompt urineren) naar de Leiding, drassige heidevelden naar De Stouwe. Daar de bossen van Oudleusen door naar de Hessenweg (N340) voor een rondgang langs De Arendshorst, rivier de Vecht, Varsen en het Ommerkanaal.

Na de oversteek van de N48 via de Hessenweg (West) door het bos bij de Vlierbelten, langs de weilanden achter De Woest richting Witharen. Daar de zandheuvels rond het WMO pompstation verkend en via de Verlengde Grensweg en Maatschappijwijk naar De Ommerschans voor de laatste kilometers naar Balkbrug terug. Een leuke afwisseling van asfaltwegen, bospaden, jaagpaden, bos, heide, weilanden, cultuurhistorische gronden en oude rivierarmen. De 34km legde ik in 5u40m af.