Rondwandeling Landgoed Verwolde

Met dank aan Wandelkoers en m’n moeder kon ik vanmiddag met Klazien mooi de 20km wandelroute rond Landgoed Verwolde lopen. Vanuit De Vijfhoek in het Deventer stadsdeel Colmschate via Bathmen langs een gedeelte van het 8 januari 2012 weer te lopen parcours van de Brink tot Brink loop, naar Laren. Bij restaurant Stegeman in het dorpscentrum de auto geparkeerd. Ik had de GPS gegevens geladen voor GPS Logger II, maar al starend naar een schermpje m’n weg proberen te vinden werkt toch niet voor mij. De meegenomen print van Google Maps dan maar. En wat nou, er waren heel veel meer wandelaars op de drassige paden in het Landgoed Verwolde, Tweede Kerstdag buiten genietend.

Aan De Dikke Boom had ik nog scherpe kinderherinneringen, ik heb de foto’s er thuis maar weer bijgezocht. Met een stacaravan enkele jaren buiten Laren op camping De Bosrand, was het landgoed natuurlijk ‘om de hoek’ en de dikste zomereik van Nederland een indrukwekkende plek om naar toe te fietsen. De meest recente foto, waarop mijn broer Peter voor de eik poseert, heb ik in de lente van 1983 genomen.

Nu dus nieuwe foto’s van de Dikke Boom, mijzelf en diverse boerderijen op het landgoed. Helaas ging noch de gele of witte pijlenroute vandaag naar het landhuis zelf. Op het landgoed waren op diverse plekken midwinterhoornblazers actief, was er koek en zopie te krijgen. Na ruim 2,5u wandelen konden de besmeurde schoenen de achterbak in en schone ‘burgerschoenen’ aan. Wel zo prettig thuiskomen bij m’n moeder om nog wat te eten en te drinken en de kinderen weer op te pikken.