MindManager 2012 verdere verkenningen

MindJet Connect

Deze Saas / collaboration in the cloud dienst werd in 2008 geïntroduceerd als onderdeel van MindManager 7.2. Op 22 september 2011 vond de nieuwe lancering van MindJet Connect plaats als onderdeel van de campagne rond MindManager 2012. Naast online opslag van bestanden, versiebeheer en online samenwerken, wat al 4 jaar functies waren, zijn de connectoren voor iPad, iPhone, Android, Windows en Mac wel vernieuwd. Toegang vanaf deze apparaten tot de online edit mogelijkheden is nieuw. BlackBerry platform is afwezig. De hete adem van diverse concurrerende mobile en online web-based clients zit MindJet ongetwijfeld niet lekker. Je moet keuzes maken voor de ondersteuning.

Mindjet Connect SP

Met Mindjet Connect SP for SharePoint kun je je maps delen met SharePoint gebruikers, rondneuzen in de assets in de SharePoint bibliotheken of elementen eruit gebruiken in je maps. MindManager kan dan bijvoorbeeld een voorportaal voor SharePoint, je projectdossier, afdelingsoverzicht of kennisbank vormen.

Brainstormen nieuwe stijl

Nieuw is een geavanceerd brainstorming hulpmiddel om ideeën te genereren, te beoordelen en acties eraan te verbinden. Eerder kon je daarvoor de Realizer plug-in for MindManager en VisualMind gebruiken. Nu is e.e.a. geïntegreerd. Op basis van welk soort brainstorm je wilt doen, zijn er één of meer templates beschikbaar. Denk aan een SWOT analyse, het opstellen van een marketingplan of het formuleren van een strategie of mission statement.

Het hulpmiddel geeft je dan een vorm en geheugensteun om je proces te begeleiden. Natuurlijk kun je templates aanpassen, of een eigen invulling geven aan stappen, stappen toevoegen of overslaan.

Webinars

MindJet organiseert regelmatig webinars over diverse MindManager gerelateerde onderwerpen, zoals MindManager for Projects, Drowning in Data: How to better Manage & Retain information through Visualisation using MindManager 2012 en Introducing Mindjet Connect SP for SharePoint. Deelname is gratis, kost je een uur van je tijd en vereist naast een internetverbinding vooral je aandacht en zo mogelijk interactie. Meer info vind je op de Events site, webinars uit het verleden kun je online nakijken.