BlackBerry PlayBook updates december 2011

RIM’s jaarcijfers gedrukt dankzij PlayBook
De tegenvallende afzet van PlayBook tablets heeft RIM ertoe gedwongen in Q3 maar liefst $485 miljoen af te schrijven. De makers hadden te grote voorraden aangelegd om de positionering van de PlayBook ten opzichte van de concurrentie te rechtvaardigen. De laatste weken voor de feestdagen in Amerika werden de tablets goedkoper, de Kindle Fire behaalde zelfs een #2 plek in de verkopen. Dan is het sappelen voor RIM, maar niet stoppen. Met de financiële cijfers sprak RIM opnieuw de toewijding aan de eigen tablet-lijn uit.
Grooveshark op PlayBook

Nee, geen eigen app, maar wel een op de PlayBook bruikbare web interface, waarmee de Grooveshark muziekcollectie prompt via WiFi afspeelbaar wordt op het tablet. Met Spotify lukt je dat niet, want die heeft echt een client applicatie nodig. Zie voor meer vergelijkend warenonderzoek tussen Spotify en Grooveshark de blog van 14 december 2011.

GeeReader pro

GeeReader, de gratis Google Reader client op PlayBook heeft een betaalde pro-variant gekregen. In v2.0.1 o GeeReader Pro krijg je erbij:

  • delen van items naar Facebook en Twitter accounts zonder GeeReader te verlaten. Je kunt meerdere  Twitter accounts en één Facebook account opgeven.
  • Direct integratie met je WordPress Blog via XML-RPC, inclusief ondersteuning van categorie en tags.
  • Verkorten van de url van een artikel met Google URL shortening service.
  • Geen advertenties meer aan de onderzijde van de feed item list.

De  GeeReader Pro in App World kost $1.99.

GeeReader 2.05

In de 20 december uitgekomen 2.04 versie van de gratis versie van GeeReader, 2.04 is het volgende gewijzigd:

  • verbeterde leesbaarheid
  • verminderd geheugengebruik in de title list view
  • mogelijk snel te schakelen tussen lite, mobi en full article view modes
  • swipe om naar vorig artikel te gaan
Op 22 december was versie 2.05 er al weer, met bufixes voor artikelen zonder HTML content, het hangen van de applicatie bij een ongeldig abonnement en de omgang met abonnementen die in meer dan één Google Reader categorie/folder thuishoren.

Facebook 

Op 20 december kwam de 2.1.0.36 versie uit. Net als de BlackBerry variant heeft de PlayBook versie van RIM’s Facebook client nu verbeterde toegang tot media en ondersteuning voor groepen op Facebook.

BlackBerry News for PlayBook v1.2.0.5

In de 1.2.x versie van RIM’s eigen BlackBerry News app voor de PlayBook is import van je Google Reader abonnementen mogelijk. Artikelen kun je als (on)gelezen markeren of verwijderen. Echte tweeweg synchronisatie met Google Reader is er (nog) niet. Dus blijf ik zelf lekker bij GeeReader.

PixelMags app in aantocht

PixelMags publiceert bekende magazines, kranten, boeken, catalogi etc. en krijgt binnenkort een eigen BlackBerry PlayBook app.

OS updates en DingleBerry

Op 7 december bracht RIM OS versie 1.0.8.6067 uit. In de 5MB zat een Flash 10.3 update, Adobe AIR updates en een voor de zogenaamde DingleBerry root-exploit security fix. Helaas, uren na de release was het OS alweer gekraakt. Het probleem achter de exploit zit naar verluidt in het niet digitaal getekend zijn van de backup files die je met de Desktop Manager maakt van de bestanden op je PlayBook. Met name ontwikkelaars schijnen plezier te beleven aan de root-exploit. Want, vooruitlopend op de OS2.0 kunnen ze er bijvoorbeeld de Android Market op installeren. Gefeliciteerd!

SnagFilms

SnagFilms biedt gratis, gesponsporde demand viewing films van uiteenlopende lengte en diverse categorieën, zowel fictie, documentaires, etc. Totaal zo’n 3.000+ titels in de collectie met partners als Comcast’s XfinityTV.com, Hulu, the Starbucks Digital Network, IMDb, AOL/Huffington Post, honderden non-profitorganisaties, weblogs, etc.  Er is een gratis PlayBook app van zo’n 8MB omvang, maar die is verre van foutvrij. Na mijn download bestond het Featured scherm uit lege kaders op een zwarte achtergrond. Zoeken en afspelen gaat wel goed, vanuit de afspeelmodus terug naar de catalogus kost weer meer moeite. Een tip is om in plaats daarvan op je PlayBook gewoon naar de site te browsen en daar de films te bekijken.

AngryBirds op PlayBook

Ook zo’n boeiend argument om mijn enthousiasme voor het PlayBook tablet niet te delen was deze zomer de afwezigheid van een AngryBirds client. Tja, dat zijn toch de eerste levensbehoeften op een (zakelijk) tablet. De kerstman bracht alsnog 3 cadeaus op 20 december voor $4.99 elk in de AppWorld:

Related articles