7eventh Time Down – Alive In You

BEC Recordings contracteerde onlangs de nieuwe rockband 7eventh Time Down. Alive in You is het debuutalbum van de groep rond zanger/gitarist Mikey Howard. Qua titels en bandnaam niet het meest origineel. Dus door naar de muziek. Met drummer Austin Miller bassist Cliff Williams en gitarist Eric VanZant (ongetwijfeld Nederlandse wortels) brengt Howard ze southern rock (net wat zwaarder dan Third Day), brit-rock en radiovriendelijke pop/rock.  Scotty Wilbanks (DecembeRadio, Unhindered, Echoing Angels) had de hand in productie en een deel van de liedjes. De titeltrack hoort in de laatste categorie, niet verwonderlijk dus ook de eerste single met videoclip. Opener I Need Someone en Alive In You is southern rock in de lijn van Third Day, Nickelback en Casting Crowns. What About Tonight grijpt terug op de glamrock 80’s bands. Get Me To You is een verdienstelijke rock ballad. World Changer is te uitgekauwd qua vorm en inhoud om te boeien. Do You Believe is wel weer pakkende rock. Jesus Machine klinkt als glamrockers als Giant en Jon Bon Jovi; de teksten zijn afstotend simplistisch: “We are the heart of the Jesus machine, I hope you know what that means.”  Love Parade heeft voor ons Europeanen een heel andere associatie dan een funky song over de missie van de heren om redding te verkondigen. En met teksten als “I’m like a lovesick puppy chasing you around” maak je me niet gelukkig. Met Worship Jesus wordt een mid-tempo aanbiddingslied ingezet, waarna de akoestische ballad Rusty Nails, evenals een worship song opvalt in eenvoud. Stilistisch zo een allegaartje, textueel worden de goede bedoelingen behoorlijk onderuit gehaald door een simplisme, die doet denken aan Ian Eskelin.