TobyMac – Christmas in Diverse City

TobyMac heeft het verplichte station op z’n carrièrepad, de release van een eigen kerstalbum voor de 2e maal bereikt. In 2002 bracht hij de 2 song EP This Christmas uit, nu Christmas In Diverse City, waarin rock, pop, soul, hip-hop en urban gemixt is in de serie bekende kerstliederen. Verder is er vooral een muzikale vriendenclub om de diversiteit nog meer uit te beelden. In de opener Christmas This Year duetteert TobyMac met Leigh Nash (Sixpence None The Richer, Fauxliage). Adam Young (Owl City) komt langs in The First Noel. Jamie Grace zingt mee in Mary’s Boy Child. Funkier dan Boney M’s versie, lekker hoor! De klassiekers O Come All Ye Faithful in een urban jasje met lekker afwijkende melodie en Little Drummer Boy in drum & bass outfit voert TobyMac op eigen kracht uit.  Het al genoemde This Christmas (Father of the Fatherless) is met tourmaatje Nirva Ready in een nieuw jasje gestoken, swingend als typische andere TobyMac songs.  Op Carol Of The Kings hoor je Gabe Real en Victor “Liquid” Oquendo’s invloed. Drama, prachtige arrangementen. Het door Superherose geschreven Birth of Love, compleet met een kinderstem ‘Happy birthday Jesus’. Wel de op één na zoetste track van het album. What Child Is This? van Arch Nemesiz worden gevolgd door een rockversie van Tim Roseneau’s It Snowed. Piano’s, kerstbelletjes en Nirva Ready zijn terug voor een mierzoete versie van Angels We Have Heard On High, gelukkig is er funk in Santa’scomin’baka’round en als afsluiter Christmas Time met Byron ‘mr. Talkbox’ Chambers, in heen-en-weer-swingende urban. Christmas In Diverse City verveelt niet en is ook buiten de kerstperiode om prima te pruimen.