TEDx Amsterdam 2011 – The Human Nature

Vandaag volgde ik de 3e editie van de TEDx Amsterdam voor de tweede keer via een simulcast, ditmaal in Seats2Work in het Maanlander gebouw in Amersfoort-Noord. ‘s Morgens heftig verstoord, zodat het openingsballet, de voordrachten van Es’ra al Shafei, Eric Vloeimans, Peter van Uhm,  Henkjan Honing en Mabel van Oranje gemist werden. Later ging het beter, tijdens de lunch kon nog wat van Peter Uhm en Mabel opgepikt worden, maar livestreaming is duidelijk niet het sterkste punt van de organisatie (geweest).

Voor mij sprongen de bijdragen van Barry Schwartz (idea technology), Peter van Uhm (choosing the gun), Wende Snijders (Underneath) en Joris Luyendijk (share your learning curve) om uiteenlopende boven de middenmoot uit tijdens de eerste 3 sessies. Diversiteit heerste, van ballet, trompettist en human beat box, zang en praktisch gemaakte ideeën tussen de persoonlijke oproepen, emotionele getuigenissen en wetenschappelijk onderzoek maken een TEDx dag tot een afwisselende belevenis. In sessie 4 werd meer ingespeeld op zintuigen (Alan McSmith), barmhartigheid (Pieter van de Rest), terwijl David Lentink fotografie, film met robotica en luchtvaarttechniek combineerde: vooralsnog de meest nerdy bijdrage. Weer een Engels woord geleerd: whiffling.

In sessie 4 sprong David Lentink met zijn onderzoek naar betere vleugels eruit. ‘s Avonds thuis sessie 5 en 6 gevolgd. Meest aansprekend daarin Henrik Scharfe met zijn android dubbelganger, William Verstraeten met zijn Igorama en Andrew Hessel die biotechnologie een gezicht gaf. In sessie 6 terechte aandacht voor Carla Generaal, winnares van de TEDx Amsterdam award 2010 en John Apesos, dit jaar de winnaar met ideeën die ondersteuning, klanten, media-aandacht verdienen om tot wasdom te komen.

Ik heb met MindManager 2012 alle bijdragen zo goed en zo kwaad als het ging, soms met tweets in plaats van bewegende beelden, vastgelegd in onderstaande mind map. Klik op de afbeelding mind map om de volledige interactieve mind map te bekijken, compleet met tientallen hyperlinks, foto’s en video’s.

 

Heb je zelf MindManager, heb ik de de MindManager file zelf ook voor je.