Sara Groves – Invisible Empires

Voor de al een decennium muziek producerende Sara Groves was het vorige album Fireflies And Songs alweer 2 jaar geleden. Met Invisible Empires is een elftal nieuwe luisterliedjes uit. Indie folk/country met licht melancholische trekken. Miracle en Obsolete hebben de piano en de zachte vocalen van Sara in de hoofdrol. In I’ll Wait wordt er een drumcomputer bijgeschakeld en de vocalen gelaagd, zodat een wat voller geluid ontstaat. Scientists in Japan, een met Andy Gullahorn geschreven lichtvoetige gedachte over realiteit wordende SF schakelt terug naar piano. Het op akoestisch gitaar leunende Open My Hands kan wel de radio op en zal wel als single gelanceerd worden. De liefde van God wordt erin grootgemaakt. Precious Again is opnieuw een pianoballad. The New City Kids uit Jersey City, NJ zijn te gast op de gospelpopsong Eyes On The Prize, een lied geïnspireerd door de Civil Rights Movement voor meer sociale gerechtigheid.  Dat liedje krijgt terecht aandacht op radiozenders. Sara, haar man en drie kinderen hebben geloven nog altijd dat je vooruit kan gaan in je relatie met God. Je oog gericht houden op de krans die bij de finish is weggelegd, om Paulus te parafraseren. Het op piano walsende Without Love wordt gevolgd door Right Now en Finite, drie pianoballads, zoals je die ook bij Sarah McLachlan mag verwachten. Producer Steve Hindalong (The Choir) die eerder producties voor Leeland, City On A Hill & Sixpence None The Richer verzorgde, heeft de liedjes laten spreken en waakte voor teveel instrumentatie. Groves tourt dit najaar met Leeland.