Projectmanagement ondersteuning met Scrumf, TeamGantt en Comindware

Scrumf

Speciaal voor het managen van agile projecten is Scrumf gemaakt. Online kun je er je project(en) kwijt, backlogs en sprints aanleggen, teamleden benoemen en het spel van taken oppakken en gereed melden kwijt. Met burndown en burnup charts kun je de voortgang meten. De software is er in een gratis editie voor maximaal 2 projecten en 5 medewerkers. De makers werken aan uitgebreidere betaalde edities, maar daarover was bij het schrijven van dit stuk nog niets bekend.

TeamGantt

TeamGantt is een hulpmiddel om online de projectplanning te visualiseren in een Gantt chart. Gebruikers kunnen lezers en medewerkers autoriseren de planning te bekijken of te wijzigen. De software is vanaf $10 per maand te gebruiken; prijs loopt op naarmate meer projecten en gebruikers bediend moeten worden. Een trial versie is gratis.

Comindware

Comindware werd in 2010 opgericht en richt zich op een combinatie van semantisch web (web 3.0 technologie) en een issue tracker. Binnenkort wordt de Comindware Tracker uitgebracht, nadat eerder de software producten Acronis en Parallels waren gemaakt. Comindware ziet zichzelf breder dan één bedrijfstak of activiteit (de plek van Atlassian JIRA), heeft een flexibele datastructuur (i.t.t. Clarizen) en is eenvoudig aan te passen (i.t.t. JIRA of Serena). Ook is niet gekozen voor multiple trackers in één applicatie zoals OmniTracker.

Voor items kun je een template gebruiken en vervolgens met een visuele item form builder opmaken. Dynamische velden kunnen toegevoegd worden. De web 3.0 kracht wordt hier benut. Voor werkstroombeheer wordt uitgegaan van statussen. Bij een statuswijziging worden automatisch taken / werkopdrachten aangemaakt, een mechanisme dat ook in HP ServiceDesk templates gebruikt wordt. Allerhande objecten kunnen aan een item gekoppeld worden. Rapportage hulpmiddelen zijn beschikbaar. Integratie met Microsoft Outlook is een krachtig pluspunt.  De keurige web user interface is fris en aantrekkelijk. Meer over de kenmerken vind je online. Een gratis trial versie staat klaar. Prijsstelling is nog niet bekend.