Online projectmanagement ondersteuning met TaskAnt, Strides en GroupCamp

TaskAnt presenteert zich als de online to-do repository van je -projectteam (de werkmieren?). Het beoogt het definiëren, toewijzen en administratief afhandelen van taken zo makkelijk te maken als het openen van een e-mail. TaskAnt beschikt over een HTML5 front-end voor je iPhone of iPad. Aanmaken van een account als projectleider is gratis. Het aantal teamleden is onbeperkt. De spelregels zijn kinderlijk eenvoudig:

 1. If a task is not completed, it’s in Inbox.
 2. If a task is not in Inbox, don’t do it.
 3. If a task is not in Inbox while need to do it, add to Inbox.
 4. Once a task is completed, mark it done (so others would know).
 5. Assign a task to people whom you need to do something, and set Due Date when necessary.
 6. Inbox stuffed? Set task Priority.
 7. Split complex job into smaller tasks, and make their description clear, so people could get it completed easily.
 8. Merge duplicated tasks.
 9. Cancel task rather than delete, because your workmates may have different opinion.
 10. Smart ants people organize tasks by # tags.

Dus, gewoon eens uitproberen.

Strides

Strides is een zoveelste startup met web-based projectmanagement ondersteuning software. Het product is momenteel nog in beta test, maar een invite is snel geregeld. Strides werkt vanuit doelstellingen om daaraan taken en mijlpalen te koppelen. Je kunt teamleden uitnodigen om mee te doen, hun taken op te pakken en elektronisch voortgangsrapportage op die taken te doen. Ik vind de UI saai en mis prikkels om een volledig project in deze omgeving onder te brengen. Daarvoor is de aangeboden functionaliteit (grofweg het afvinken van een to-do list) ondermaats, hoe veelbelovend de makers hun product ook aankondigen.

In oktober werd de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • support voor Internet Explorer 7+
 • presence indicators

Voorzieningen als fatsoenlijk account management, planning, integratie met andere applicaties of rapportages ontbreken eenvoudigweg. Genoeg geklaagd. Voor de aanhouder nog een productvideo.

[vimeo http://vimeo.com/19152687]

 

GroupCamp verbeterd

Op 11 oktober 2011 kondigde GroupCamp aan de integratiemogelijkheden van GroupCamp Project uitgebreid te hebben. GroupCamp zelf besprak ik in augustus 2011. Google Docs, Google Calendar en Gmail maken nu deel uit van het ecosysteem. Google Apps for Business gebruikers, maar ook reguliere Gmail gebruikers kunnen nu GroupCamp in sync houden met Google Calendar (taken en mijlpalen). Ook is het makkelijker geworden teamleden uit te nodigen.