Newsboys – God’s Not Dead

      1 Comment on Newsboys – God’s Not Dead

De mix tussen Newsboys en worship is niet nieuw. Op bekend terrein werd half november het vervolg op het eerste full album met Michael Tait als opvolger van Peter Furler, Born Again (goed voor 3 #1 radio hits op de Amerikaanse christelijke radiostations sinds de release in 2010 en een enorme tour nadien) uitgebracht. God’s Not Dead, de albumtitel heeft de eenvoud van een zondagschoolliedje, heeft een krantenjongen met dit ‘wereldnieuws’ op de hoesfoto. Het album werd geproduceerd door Seth Mosley (Me In Motion), die ook de sound van Born Again verzorgde. Met zijn maatjes Jeff Frankenstein​ (toetsen), Duncan Phillips​ (drums) en Jody Davis (gitaar) werd een serie rockers opgenomen en voorzien van herkenbare worship-frasen, dat het meezingen vergemakkelijkt. The King Is Coming (opener), God’s Not Dead (Like A Lion) en Here We Stand zijn er goede voorbeelden van. In de door Daniel Bashta geschreven titelsong is ex-DC Talker Kevin Max terug, en ook op de spetterende afsluiter I Am Second mag Kevin meezingen! “I am second to One / Redeemer, The Way, The Light / I am Second to One / And He is Second to None​.” Het liedje is tevens de ‘reclamespot’ voor I Am Second, een bediening gericht op mensen die worstelen met toewijding aan God. Gelikter dan Family Force 5 in het funky Your Love Never Fails. Jason Ingram en Reuben Morgan schreven Forever Reign. De Newsboys versie is topkwaliteit en legt de gitaren niet zo’n overheersende rol als de Hillsongs opname en die van One Sonic Society doen. Jammer is de cover van Kari Jobe‘s Revelation Song en de Hillsong klassieker Mighty To Save, ook al present op Born Again. In 2011 zijn die afgezaagd. Jesus Culture‘s Your Love Never Fails. Wat mellow is de start van Pouring It Out For You, maar voorbij het eerste refrein is dit mid-temponummer weer heel herkenbaar Newsboys. De wals All The Way is van eigen hand en andermaal in meezing formaat. De band weet prima wat scoort onder evangelisch georiënteerde fans wereldwijd. Muzikale vernieuwing of creatieve vondsten vind je noch in de muziek, noch in de teksten. Het is maar waar je van houdt.