Manic Drive – Epic

      No Comments on Manic Drive – Epic

Manic Drive‘s album Blue (2009) was mijn eerste kennismaking met deze dicht tegen Black Eyed Peas, Thousand Foot Krutch, Family Force 5 en LZ7 aanzittende Canadese band. In 2009 trad de band op tijdens de Christmas Rock Night in Ennepetal. Nu bijna 2 jaar later is Epic uitgebracht met andermaal moddervette synths, hijgerige zang en bombastische rocksounds die bij live optredens het publiek snel laat springen en een feestje bouwen. Ten opzichte van Blue nog steeds een herkenbaar geluid, hoewel producer Rob Wells (Justin Bieber, Selena Gomez, Adam Lambert, Miranda Cosgrove, Nick Lachey, Backstreet Boys) wat variatie heeft proberen aan te brengen.

Na een ‘spannend intro’ zijn Count of 1-2-3, Halo en de titeltrack van het beschreven kaliber. Verwacht geen doorwrochte teksten, persoonlijke ontboezemingen, maar feest en plezier. Het pulserende Halo is overigens de eerste radiosingle van het album. De sinds 1996 nu tot trio twintigers Shawn Cavallo (zang, gitaar, toetsen), Michael Cavallo (gitarist) en Keith Comer (drums, voormalig All We Have) teruggebrachte groep moet nog altijd zwaar leunen op ‘muziek uit het doosje’. Good Times bewijst dit andermaal, waar zelfs de drums deels uit de computer gehaald worden. Er staan ook een aantal ballads op Epic: Save a Life en Mountains. Maar de arena rock met overdosis synths gaat vrolijk door in Microphone en Money. Vocoders draaien volop, ook in Go Big Or Go Home en het afsluitende Positive Radio. Weinig vernieuwend, maar op een feestje denk je daar niet te lang over na.