BlackBerry PlayBook updates november 2011

OS2.0 verdaagd naar februari 2012, geen BBM

Op 25 oktober 2011 maakte RIM bekend dat de release van OS2.0 uitgesteld wordt naar februari 2012. Wel Android en andere sterk verbeterde punten, maar nog geen native BBM app op je PlayBook. Die laatste is doorgeschoven naar een volgende versie van het OS. Wat mag je wel verwachten in februari?

  • Native email client met allerhande functies in een volwassen UI, niet te vergelijken met de mail client die je nu via BlackBerry Bridge op je PlayBook hebt.
  • Volledig herziene Calendar app, inclusief een nieuwe “people view”
  • Native file app
  • Contacts app uitgebreider, vergelijkbaar met de Contact list op je BlackBerry.

OS 1.x update

Op 24 november kwam de 1.0.8.4985 versie van het PlayBook OS uit. Diverse bug fixes, Flash update en WiFI verbeteringen, alles samen 95MB download. Het volgende zit erin:

  • Adobe® Flash® Player version 11.1 en Adobe AIR® 3.1
  • Daylight savings time updates for time zones in the regions of Latin America, Australia and Central America
  • Updated Bluetooth® and Wi-Fi® software to help to improve connectivity
  • Fixed issues some users were experiencing with account payments in the BlackBerry App World™ storefront
  • Improved synching when restoring applications with BlackBerry Desktop Software
  • This update also includes a security update for Adobe Flash Player, as noted in Adobe Security Bulletin APSB-11-28, which addresses issues that can potentially affect any PC, tablet, or other device with an operating system that supports Adobe Flash.

Adobe en Flash voor PlayBook

Adobe maakte 9 november 2011 bekend de ontwikkeling van Flash for mobile te staken. De Flash ondersteuning is een onderscheidend punt van RIM’s PlayBook versus Apple’s iPad. Focus van Adobe komt te liggen op AIR en ondersteuning van HTML5. “HTML5 is now universally supported on major mobile devices, in some cases exclusively.  This makes HTML5 the best solution for creating and deploying content in the browser across mobile platforms. We are excited about this, and will continue our work with key players in the HTML community, including Google, Apple, Microsoft and RIM, to drive HTML5 innovation they can use to advance their mobile browsers.”

Geen zorgen voor PlayBook gebruikers, want voor critical bug fixes en security updates blijft gezorgd worden. De broncode is vrijgegeven aan licentiehouders om eigen implementaties voort te zetten.

IM+ for PlayBook, let op je portemonnee!

IM+ van Shape Services is geen onbekende op het BlackBerry toestel is sinds 31 oktober 2011 beschikbaar op PlayBook. AIM/iChat, MSN/Windows Live Messenger, Yahoo!, ICQ, Jabber, Google Talk en MySpaceIM worden ondersteund. Voicemails van je Skype contacten zijn te beluisteren. Chatgeschiedenis is te bewaren en push notificaties doen het ook. Tot zover het goede nieuws. De prijs is namelijk $9.99.