Toyota Festatie in De Efteling

Hoewel ik 10 augustus afscheid van Toyota (Prius) had genomen, lag er 2 september ‘gewoon’ een My Toyota Magazine op de deurmat, en zo ook bij schoonzus Jannita. Zij rijdt wel in een Toyota Aygo. De uitnodiging van Toyota om met fors gereduceerde prijzen dit weekend naar De Efteling te gaan in het teken van de Toyota Festatie konden we dus niet afslaan, zonder de boel te flessen. Johan moest tafeltennissen, dus ben ik met Henriëtte, haar vriendin Iris en Marianne gegaan. Voor negenen konden we nog helemaal vooraan parkeren en met voornamelijk andere Toyota bezitters (het weer beloofde niet veel goeds) het park in trekken richting Brink. Dat we pas om 10u de attracties in konden, was door menigeen, inclusief ons over het hoofd gezien in de Wegwijs Pas. Het welkomstwoord door mensen van Toyota via video walls heb ik niet kunnen verstaan, de kinderen hadden er al helemaal geen belangstelling voor. Voor de rest van de dag hebben we de informatiepunten, mogelijkheden voor een proefrit met de plugin-hybride of elektrische Toyota’s, een 4WD, games en misschien toch wel een ijverige verkoper links laten liggen.

Iris was nog nooit in de Efteling geweest; met Marianne en Henriëtte merk je dat ze sinds de Winter Efteling (2010 en 2005) groter zijn en in veel meer attracties durven. En dus hebben we ‘s morgens de tijd goed besteed in Pagode, Gondoletta, Polka Marina, Vliegende Hollander en Joris en de draak. Monsieur Cannibale en Carnaval Festival, verderop Fata morgana, Pandadroom, Spookslot en Pirana wildwaterbaan. Op verzoek het sprookjesbos inclusief nieuwe sprookjesboom. De regen sloeg toe en dus kwamen de meegenomen poncho’s en regenjassen goed van pas. De nog resterende tijd tot 19u werd doorgebracht in Vogelrok (meermalen :)), Pirana en Joris en de Draak.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=y28k_r3SD5E&w=600]
Hoe weinig ik zelf van McDonald’s houd, komt op zo’n zaterdag niet over. We hebben dus bij McDonald’s Rosmalen langs de A2 maar halt gehouden. Ook die parkeerplaats stond vol met Toyota’s. Leuk dagje Efteling met steeds grotere durfals. Johan had ‘s middags met 10-0 gewonnen met tafeltennissen en genoot ‘s avonds met neef, vriend en Klazien van Johnny English Reborn en had zo ook een geslaagde dag!