Social address book updates oktober 2011

LetMeLinkYou

Met de iPhone applicatie Letmelinkyou stel je mensen vanuit je sociale netwerk(en) aan elkaar voor. Zo verbind je in no-time mensen uit je verschillende netwerken (zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Gmail et cetera) met elkaar. Door individuele contacten in je adresboek, LinkedIN contacten, Twitter volgers, Facebook vrienden of Gmail te kiezen en een reden aan te geven om te verbinden, wordt een uitnodiging aan de persoon gestuurd of ze interesse hebben in de link. Ze kunnen direct adresgegevens verrijken of corrigeren.

Kanttekeningen

Klinkt als Plaxo, XING en de platformbeperking nu tot alleen iPhone maakt het draagvlak niet al te groot. Ja, de makers zijn bezig de app voor de overige platforms te ontwikkelen en uit te breiden met enkele functionaliteiten. Met veel meer intelligentie gaat het verbinden van contacten in de multi-IM client Digsby op de pc, het aan elkaar knopen van netwerken op een BlackBerry en de op social CRM gerichte diensten als Plaxo, Gist en Xobni. Deze aanbieders hebben veelal ook mobile clients, zodat de afhankelijkheid van ingaan op e-mail uitnodigingen anno 2011 niet gezocht hoeft te worden.

Gist for BlackBerry uitgebreid

Gist for BlackBerry smartphones v1.5.48 is in september uitgekomen. Nieuw is de BBM integratie, ondersteuning voor nieuwe high-resolution devices zoals de BlackBerry 9900 en beschikbaarheid in meer landen. BlackBerry contacts, Google Apps, Facebook, Twitter, etc. samen in één geïntegreerd social address book: gratis. Meer info en downloaden kan via gist.com/blackberry of BlackBerry App World.

Xobni’s Smartr Contact Management

De Xobni Gmail sidebar client (zie mijn bespreking in maart 2011) is omgedooopt in Smartr. Xobni’s CEO Jeff Bonforte is natuurlijk enthousiast na de vrijgave van het resultaat van 18 maanden ontwikkeltijd. De user interface is nog wat fraaier gemaakt. Visueel zoeken is verbeterd, voor de rest: bekend terrein voor ervaren Xobni for Gmail gebruiker. Download is nog altijd gratis. Wil je de Xobni kracht ook in je FireFox, Chrome of Safari browser, op je Android of BlackBerry smartphone of – waar het ooit begon – Microsoft Outlook, op www.xobni.com vind je je apps.