Rush of Fools – We Once Were

Rush of Fools heeft opnieuw een radiopotent pop/rock album uitgebracht. We Once Were werd geproduceerd door Dennis Herring (Counting Crows, Modest Mouse, Elvis Costello) en Rusty Varenkamp (Tenth Avenue North, Aaron Shust). Zowel de titeltrack als Come & Find Me passen zo op de radio. En dat, terwijl de wat zoetere track #5 Grace Found Me de eerste ‘echte’ single van het album is. De band rond Wes Willis uit Alabama is behoorlijk teruggekomen na de zakelijke beslommeringen twee jaar geleden, waarin een distributiecontract verliep. We Once Were staat bol van het vertrouwen en de hoop, ook in mindere tijden en problemen. “We can’t stay the same as we once were/ living in the blur/ looking backwards/ we can see that we’ll never be who we once were.” (uit de titeltrack). Won’t Say Goodbye is een meezinger, perfect voor live uitvoeringen voor groot publiek. Het erop lijkende Civil War werd geschreven met Trey (Echoing Angels).

You’re The Medicine ontbeert in de eerste helft wat pit, maar dat komt daarna goed. Rock verder in End Of Me en een hoop lol in de countrypopsong No Other Love, een getuigenis van Gods eeuwige liefde voor ons. Strakke pop/rock in de lofzang op Gods liefde Beginning to End en The Wrong Things rond overgave aan Hem. Help Our Unbelief is een vette rocktrack rond de bede ons ongeloof te hulp te schieten. De mid-tempo rocker Inside and Outside sluit in relatieve rust af. Geen verplichte ballads of andere stilistische uitstapjes. Complimenten voor dit coherente kwaliteitsproduct. Aanrader voor liefhebbers van Tenth Avenue North, Aaron Shust en Big Daddy Weave.