Rachael Lampa – All We Need

Als tiener lanceerde Rachael Lampa maar liefst 9 top-10 singles, waarvan er 4 op #1 stonden, tourde stad en land af met Destiny’s Child, Boyz II Men, Nickel Creek, Stacie Orrico, Amy Grant & Vince Gill en trad op tijdens televisieshows, voor de toenmalige Paus Johannes Paulus II, en dat allemaal op haar 15e en met 1 album Live for You. Twee jaar later, in 2002, kreeg ze een plek in de filmmuziek van A Walk To Remember en werd Kaleidoscope uitgebracht, evenals het remix album Blur. In 2004 werd een titelloos album uitgebracht, dat Rachael als verder gerijpte all-round zangeres moest neerzetten. In 2006 kreeg ze zelf een bijrol in de film Hidden Secrets en werd Blessed: The Best of Rachael Lampa uitgebracht. Ze nam bewust even afscheid van de muziekwereld om haar identiteit te hervinden, volwassen worden, zou je kunnen zeggen. Nu is er eindelijk een vervolg, het bij 220/Universal uitgebrachte All We Need. De eerste single Remedy werd 28 juli uitgebracht. Samen met Group 1 Crew, Shonlock en Rapture Ruckus on tourt ze deze herfst. Het liedjesschrijven had Lampa al niet gestopt. In 2009 kwam al een in eigen beheer gemaakt kerstalbum uit en vorig jaar tourde ze met Jordin Sparks om als achtergrondzangeres bij de Jonas Brothers & Britney Spears op te treden. Daarop nam ze zelf Human op met hulp van Jonny Lang.

De als opener geplaatste titeltrack opent met powerpop in de lijn van Natasha Beddingfield, Kelly Clarkson or Stacie Oricco. Met de boodschap dat we vooral liefde nodig hebben, zal een breed publiek instemmen. Meer platitudes in de pianopop van My Remedy (Jezus Christus is haar remedie). Savior’s Face start wat bescheiden, maar de popsong zet krachtig door. Het verlangen het gezicht van haar Redder en veranderde mensen om zicht heen te mogen zien, geeft hoop. De pianoballad Beauty’s Just A Word heeft strijkers en eletronica in de sferen die ik van Sarah MacIntosh herken, steunt hen die door moeilijkheden gaan en genade zoeken. Het contrast met de vrolijke 70’s meidenpop in No Escape kan haast niet groter.

Uncharted Territory houdt het midden tussen Sarah MacIntosh en de krachtige popsongs aan het begin. Het wil moed inspreken. Elevate wil je opbeuren, Lampa zit duidelijk in de lift en wil haar publiek meetrekken. My One And Only is de Lady Gaga / Katy Perry wannabe song van All We Need. Nu aardig, over een tijdje irritant te gedateerd. Run To You is opnieuw een ballad, ditmaal op basis van wat synths loops en percussie, perfect voor de liefhebbers van Natasha Bedingfield. Feel zit bijna in hetzelfde tempo, maar heeft meer ruimte voor piano. Het zoetgevooisde soulful Human met een gastrol voor Jonny Lang is toegevoegd aan de setlist, evenals een aardige remake van haar Live For You, titeltrack van haar debuutalbum uit 2000. Met deze 10+2 popsongs zullen we het weer even moeten doen. Geniet ervan!