MindManager 2012 onder de loupe

Op 23 september belichtte ik de MindManager 2012 functies die je als projectmanager een steun in de rug kunnen zijn. Maar er is meer uit MindManager 2012 te halen.

Externe bronnen gebruiken

In je brainstorm, marktonderzoek of samenvatting van een boek of bijeenkomst kun je gemakkelijk externe informatiebronnen inzetten in je map zonder MindManager 2012 te verlaten:

  • aan (sub)topics kun je documenten als PDFs, Microsoft Word, Excel spreadsheets koppelen. Je kunt de inhoud in de eigen MindManager browser bekijken
  • hetzelfde geldt voor hyperlinks naar websites, koppelingen naar andere maps
  • map parts voor bestandslocaties (alle bestanden en folders, alle folders of alle bestanden in een folder)
  • web services voor het gebruiken van gegevens van zoekopdrachten op Amazon.com, eBay, Bing, Google
  • web services voor het tonen van SharePoint items (issues, calendar items, documenten, taken, list items, content search, site explorer en afbeeldingen)
  • web services voor het tonen van Facebook vrienden en Myspace contacten, helaas geen andere social networks.

Meer informatie vind je in de Take a Tour sectie over Organising Research op Mindjet.com.

MindJet Connect

De MindJet Connect service is helemaal vernieuwd. Als gratis service is er online opslag en delen van maps en bestanden mogelijk. Dit kan vanuit het programma of www.mindjet.com/connect. Met een ongelimiteerd aantal andere gasten kun je maximaal 2 maps bewerken. Wijzigingen worden centraal bijgehouden en gesynchroniseerd met de lokale MindManager instantie.  Er is ook een betaalde versie mogelijk, MindJet Connect Business, met 2GB ipv 1GB opslagruimte, tot maximaal 4 tegelijk te bewerken maps.

There’s a map for that!

In eerdere versies van MindManager was er een online gallerij van maps die je als voorbeelden of inspiratie kon gebruiken. Die Online Gallery is er nog steeds. De Apple slogan there’s an app for that parafraserend, biedt MindJet nu een There’s a map for that! mogelijkheid. De beschikbare maps kun je via New – New from Maps for that! openen, of via een speciale website. Er zijn templates in categorieën als business, education, events, productivity, reference, etc. Van een SWOT analyse, een Life Planning tot en met een samenvatting van het Project Management Body of Knowledge. Met de binnen de desktop versie aanwezige templates vormen de twee externe verzamelingen een snelstart voor het opmaken van een nieuwe map.

Je wordt nadrukkelijk uitgenodigd je eigen maps te delen via Maps for That! De community van MindManager gebruikers zal je dankbaar zijn.