Geoff Moore – Saying Grace

      No Comments on Geoff Moore – Saying Grace

Draai je al drie decennia mee als muzikant, dan verdient dat tegenwoordig minimaal respect. Geoff Moore‘s LP’s kocht ik in de jaren ’80 al en nu is er na een aantal jaren wat onder mijn radarscherm gevlogen te hebben ‘gewoon’ een splinternieuw album Saying Grace. Softrock, ballads en wat up-tempo tracks. Na 4 jaar rust is Saying Grace 30 augustus uitgebracht dankzij een partnerschap tussen Simpleville Music en Lucid Artist Distribution. Producer Don Chaffer (Waterdeep, This Holiday Life, Sevenglory) en Jeff Pardo (Jonny Diaz, Josh Wilson), werden Moore’s nieuwe liedjes over dankbaarheid vakkundig in elkaar gezet. Single en album opener I Believe is verrassend langzaam, maar wellicht wel goed de aandacht van de luisteraar te vragen. Pas na de eveneens rustige titeltrack zijn meer rockinvloeden te beluisteren in Loved. Andermaal ballads: The Story of Love (over indirecte herinneringen aan opa), The Wonder of Kindness, Find Me In the Fields en The Body of Christ. Overwhelming Love is een meezingbare lofzang op Gods liefde in pop/rock format. Het is liefde alom, lijkt het. The Long Way is lekkere up-tempo rock, zoals Moore die in de 80’s ook maakte. De ballad Made to Love sluit het album af. Ingetogen muziek voor oudere jongeren.