Icon for Hire – Scripted

      1 Comment on Icon for Hire – Scripted

Female fronted rockbands zijn in de christelijke muziekscène geen uitzondering. Denk aan HB met Johanna Aaltonen, Paramore met Hayley Williams, The Letter Black met Sarah Anthony, FlyLeaf met Lacey Sturm, Fireflight met Dawn Richardson of Eowyn. De Amerikaanse band Icon for Hire bestaat sinds 2007 uit zangeres Ariel, gitarist Shawn Jump, bassist Josh Kincheloe  en drummer Adam Kronshagen. Ze tekenden bij Tooth & Nail Records en onlangs kwam hun debuutalbum Scripted uit. Lead single Make a Move is een aardig visitekaartje voor het hele album. Ondanks de genoemde namen klinkt Icon for Hire eerder als een kruising tussen Paramore en Krystal Meyers dan andere bands, inclusief bij tijd en wijle best hijgerig / over the top klinkend. Na een heuse Overture en een eerste heftige uitbarsting in Theater is Make a Move als 3e in de track list gezet. Met Get Well wordt een stylistische overdosis synths toegevoegd, misschien om de muziek voor een tienerpubliek ook toegankelijk te houden. The Grey is een pianoballad, het rustpunt van het album. Met Off With Her Head is het weer vol gas vooruit, hoewel de met vocoder bewerkte vocals hier out of place zijn.  Synth rock weer in Fight, gevolgd door de stamper Up In Flames. Iodine had van Fireflight kunnen zijn. Het rustige Only A Memory leidt naar het einde, het bemoedigende Pieces. Ariel met roze kuif trekt bekijks, live zal dit lekker ruig zijn. Voor een volgend album moet de band wel op zoek naar een echt eigen geluid.

  • Icon For Hire – Scripted (thenewreview.net)
  • Icon For Hire Stream “Make A Move” Video; Release Album Art (drivenfaroff.com)