Herfsttocht 31 wandelkilometers rond Gorssel

Op 28 maart 2011 liep ik de Ooievaarstocht vanaf eetcafé De Hoek in Gorssel, vandaag had de lokale wandelsportvereniging een Herfsttocht uitgezet door het bosrijke gebed ten oosten en zuiden van dit dorp tussen Deventer en Zutphen. De GPS logger was onvoldoende opgeladen, bleek na een paar uur wandelen, gelukkig heb ik de foto’s nog 🙂

De eerste etappe voerde via de Gorsselse heide en landgoed Herwalt een omtrekkende beweging naar het Bosrestaurant Joppe.  Op de tweede etappe nog meer Gorsselse heide, veel bospaden, de Dommerbeek en het Hassinkbos. Het laatste stuk na de 2e controle en rust in het Bosrestaurant leidde via de Oude Larenseweg, Joppe en camping Jong Amelte weer terug naar het dorpscentrum van Gorssel. De touwslagerij Steenbergen en het voormalige tramstation (ja, van 1926 tot 1954 liep er een tramlijn van Deventer naar Zutphen) zijn er fotogenieke punten. De zon maakte er een aangename wandeling van, de optrekkende ochtendmist, de eerste zonnestralen door de bomen, de vele paddenstoelen: de natuur is mooi op zo’n zonnige zaterdag eind september. De 31 wandelkilometers heb ik in 5u23m inclusief fotografie/plas/eetpauzes afgelegd.