Ginny Owens – Get In I’m Driving

Ginny Owens (1975) schreef eerder dit jaar het themalied voor de National Day of Prayer in Amerika. Haar nieuwe CD Get In I’m Driving (knipoog van jewelste zo’n titel als blinde singer/songwriter) is volgens eigen zeggen een autobiografie. Na 6 jaar is het eindelijk weer genieten van nieuwe songs in catchy R&B, behoorlijk soulful en soms jazzy jasje. Gelijkenissen met Debrah Killings en Joann Rosario vielen me op. Get In… werd geproduceerd door Ginny Owens samen met  David Das (Rebecca St. James, Katharine McPhee, BarlowGirl) en Monroe Jones (Third Day, Mark Schultz, Holly Williams). Smooth muziek, van de relaxte titeltrack en Mystery of Grace (“You look so special in so many ways..”) tot de gitaarballad The Song. Vettige soulful pop in Before You Fly en prikkelende pianoballads en pop in Rain over een verbroken relatie (“so let the clouds pour down their offering, driving out the dark that’s drowning me.”) en Joined At The Heart. “God made us who we are” klinkt het bemoedigend. De popsong Better Off (alone) is leuk, de cover van Stevie Wonder‘s Higher Ground indrukwekkend. Wat langzamer dan het origineel, maar vanwege het strijkersensemble fraai uitgevoerd. Daughter of Destiny, een popsong, en Better That Way, een jazz ballad completeren het nieuwe muzikale elftal van Owens, klaar om nieuwe prijzen als Dove Awards te winnen.