Beckah Shae – Destiny

      No Comments on Beckah Shae – Destiny

This Year’s Model was in 1987 de albumtitel van The Imperials. Dat gevoel bekruipt me bij Destiny, het 5e album van Beckah Shae. Echtgenoot en producer Jack Shocklee (Montell Jordan, TobyMac, Group 1 Crew) laat horen dat de ‘moderne’ sound van Rihanna, Lady Gaga, Katy Perry, etc. maakbaar is, en dus ook te kopiëren is in de christelijke muziekscène om weer eens een alternatief te hebben met ‘positive beats’: een slap excuus om van twee wallen te eten. En de pest met veel popliedjes is, dat ze op zichzelf staand heel aardig zijn, in je hoofd blijven steken en de rest van je lichaam in beweging zetten, maar als tien- of elftal op rij vervelend worden. De associatie met Jade Harrell‘s Class Reject (ook zo’n christelijk versie van..) vond ik zelf verder erg opvallend. Shae stond eerder met Life in de christelijke hitlijsten. De lead single voor het nieuwe album is het trendy ogende  #putyourloveglasseson“God give us grace to see all things, to see man’s heart the way you see”

Destiny opent echter met het relaxte Are You Ready? Music is een oproep aan artiesten en bands om goede muziek te maken en een tegenwicht te bieden aan het gebrek aan (christelijke) moraal in de seculiere hits. Supernova roept op de schoonheid van God door te stralen naar onze omgeving. Holy is dan de 3e up-tempo up-tempo track met v0coder, synthpop, etc. op rij, gevolgd door een heuse piano aan de start van het mid-tempo Just to Know, een gebed om Gods schatten meer te ontdekken in plaats die van de wereld. De ballad For Such a Time Like This is gebaseerd op 1 Petrus 2 vers 9 (we zijn gemaakt voor Gods doel). Show Me kruist reggae met urban, maar net te weinig ‘echt’. In Katy Perry mode zijn dan weer in We Are en Hope (waarin Beckah’s vorige hit Here In This Moment nog doorklinkt) en Gold. Het dozijn wordt volgemaakt met de titeltrack, opnieuw een oproep Gods doelen na te streven. Destiny heeft een heldere textuele focus, maar strandt wat mij betreft in de muzikale kopieerslag.