GroupCamp als online steun voor projectmatig werken

In december 2010 tipte ik kort de SaaS oplossing GroupCamp als online hulpmiddel voor projectmanagement ondersteuning. Op verzoek van mede-stichter Dickel Sooriah heb ik recent naar de nieuwe release van GroupCamp Project gekeken. Deze wordt gehost in een Google Apps domein. GroupCamp is er inmiddels zó groot, dat het in de top-3 van Project Management apps in de Google Apps Marketplace staat genoteerd. Gratis uitproberen kan binnen 1 minuut. Je wordt behoorlijk op weg geholpen met screencasts en online instructies bij het opzetten van een project, de onderliggende takenlijsten en mijlpalen.

Verder zijn een wiki, gebruikersbeheer, een online projectdossier en een dashboard met activity stream beschikbaar. Het geheel oogt solide en is vanwege de integratie met de Google Apps omgeving snel te koppelen met gebruikers via e-mailadressen en kan direct overweg met Google Contacts, Docs en Calendar. Notificaties zijn instelbaar, urensheets in te vullen en rapporten te genereren. Om je een indruk te geven heb ik wat screenshots gemaakt.
<set_tag=”groupcamp”>
De integratie met Google biedt nog andere voordelen. Aan een persoon toegewezen taken en mijlpalen kunnen in zijn/haar Google Calendar getoond worden. Als taken afgerond of mijlpalen gehaald, verdwijnen ze ook weer uit de agenda. Bij wijzigingen in de planinng, wordt de Google Calendar bijgewerkt. Synchronisatie van agendagegevens met iPhone, Android, BlackBerry, etc. is dan ook meteen voor elkaar. En de cloud oplossing biedt direct online back-up en hosting van de gegevens. Heb je al een Google Apps account voor je bedrijf, kun je je eigen e-mailadressen blijven gebruiken, of juist adressen aanmaken voor de GroupCamp gebruikers. Prijsstelling ligt, afhankelijk van het aantal gebruikers en projecten tussen de $24 en $179 per maand voor de suite.

Binnenkort komt groupcamp.nl beschikbaar, ofwel het sinds 2008 vanuit Parijs opererende GroupCamp neemt lokalisatie en verkoop & ondersteuning dichtbij de klant serieus.