BlackBerry updates augustus 2011 1

      No Comments on BlackBerry updates augustus 2011 1

BlackBerry Messenger 6

Eind juli kwam na een beta testperiode de officiële release van BBM 6 uit. De IM applicatie van RIM is veel socialer geworden. Via de nieuwe API kunnen andere applicaties integreren. Zo kun je meningen over applicaties delen met vrienden. Je kunt chats houden binnen applicaties. De nieuwe BBM kun op www.blackberry.com/blackberrymessenger downloaden. In de AppWorld zul je steeds meer gerelateerde apps vinden. Voorbeelden van werkende integraties zijn:

Je OS moet minstens versie 4.5 zijn en je BlackBerry moet nog 2,4MB geheugenruimte vrij hebben voor de nieuwe versie.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=FJCfVoKcf_0&w=600]

Yuilop

Yuilop is een Duits/Spaanse startup die dit voorjaar nog €1 miljoen vergaarde om hun beoogde cross-platform IM/sms/gratis bellen via internet/chat applicatie te ontwikkelen. Het is het soort applicaties waaraan KPN, T-Mobile en Vodafone zeggen hun verliezen op de sms-diensten en mobile internet wijten. Yuilop biedt gebruikers van iOS, BlackBerry, Nokia, Symbian, Windows Phone en Android toestellen namelijk een 2e gratis ‘telefoon’nummer, Facebook chat integratie, gratis sms naar 70 landen en instant messaging opties. Op maandag 8 augustus 2011 ging de BlackBerry client live in Duitsland. Ik heb 5 augustus een preview gekregen, die echter na het afgeven van de toestemmingen vastsloeg. Geen lekker begin van een test.

Remote Desktop Management vanaf je PlayBook

SHAPE Services bracht onlangs RDM+ uit, waarmee vanaf je PlayBook je pc of Mac bediend kan worden. De belofte is, dat zelfs geen firewall aanpassingen gedaan hoeven worden, en dat de setup extreem gemakkelijk is. Aan beide kanten riekt het natuurlijk wel naar onveiligheid. Immers, je pc of Mac moet (onbeheerd) aan staan, als je er van afstand bij wilt. En waar het OS van de PlayBook met name kan bogen op veiligheid, zet je met zo’n applicatie wat poorten open. Wie weet waar SHAPE op deze manier bij kan. Wil je de applicatie uitproberen kun je de pc/Mac client downloaden vanaf rdmplus.com of direct voor PC en Mac (OS 10.5+). RDM+ for PlayBook  zelf kost $9.99 in de BlackBerry App World.

PressReader brengt krant naar PlayBook

PressReader biedt al een aantal jaren meer dan 1.900 full-content kranten uit 95 landen in 48 talen naar je PlayBook, dankzij de nieuwe PressReader app. Bij je download krijg je 7 trial issues gratis erbij. Van de Nederlandse kranten is alleen Dagblad De Pers te lezen, via België kun je wel bijvoorbeeld de Nederlandstalige Metro lezen. De Volkskrant zou ook moeten werken, maar de meest actuele uitgave is die van 31 maart 2011. Dat riekt naar een beëindigd experiment. De Pers kun je op papier natuurlijk op stations en openbare gelegenheden gratis meenemen, maar nu dus ook op je tablet. Op PressDisplay.com kun je de beschikbare titels op je pc nakijken en online lezen.

De client maakt het mogelijk om door pagina’s te bladeren, zoals je dat van online magazines ook gewend bent.  Je kunt inzoomen, terwijl de kwaliteit van tekst en foto’s prima blijft. Via de inhoudsopgave in een zijpaneel kun je snel naar de gewenste rubriek of pagina navigeren. Volledige artikelen kun je afzonderlijk openen. Je kunt titels van kranten doorzoeken en naar wens downloaden. Artikelen zijn via Twitter en Facebook te delen met vrienden en volgelingen. Heb je al een PressDisplay.com abonnement, kun je je PressReader autoriseren voor gebruik.

Testresultaten bedroevend

Ik heb op de PlayBook een account aangemaakt voor PressDisplay.com. Deze werd online herkend. Wel vervelend dat voor een pay as you go meteen de credit card gegevens bekend gemaakt moeten worden. Ik heb De Pers toegevoegd aan de abonnementen. Het autoriseren van de PressReader app voor het PressDisplay.com account lukte echter niet, wat een prettige start niet ten goede kwam.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=En0T19BcUuQ&h=320]

IMO multi-IM applicatie

Sinds begin augustus is de beta versie van het multiprotocol IM client imo beschikbaar. AIM, Yahoo!, Gtalk, Skype, Jabber, MSN, Myspace en Hyves worden ondersteund, Facebook chat niet. Het werkt goed, en dat is belangrijk. Je kunt de gratis beta via OTA downloaden. Meer info vind je online.