Bethany Dillon – Beautiful: The Hits Collection

Van singer/songwriter Bethany Dillon debuteerde op haar 16e in 2004 met een titelloos album, dat wel direct goed was voor 2 #1 radio singles, Beautiful en All I Need. Haar 2e album, Imagination (2005) was weer goed voor twee radiohits, (All That I Can Do en Dreamer, dat ook werd gebruikt in de film Dreamer (2005)). Nog 2 full albums volgden, waarna het tijd was een gezin te stichten. Nu is met Beautiful The Hits een 14 songs tellende verzamelaar uit, met natuurlijk de genoemde liedjes en enkele wat meer onbekendere nummers. De remake van Amy Grant‘s Lead Me On klinkt wat lichter, maar zeker zo radiovriendelijk als het origineel. Je vindt ook Bethany’s versie van het bekende door Chris Tomlin geschreven aanbiddingslied How Great Is Our God. Akoestische pop kenmerkt Dillon’s muziek. For My Love was destijds een liefdeslied voor Shane Barnard (de helft van Shane & Shane) met wie ze nu getrouwd is. Net als Dreamer en All That I Can Do zijn Halleljuah en I Believe In You van Imagination gehaald. Misschien minder bekend zijn Holy Is The Lord en Hero (stond op Music inspired by The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe). Van Dillon’s 3e album Waking Up (2007) zijn Let Your Light Shine (in de radio mix) en When You Love Someone meegenomen, maar mist The Kingdom (toch echt een single van dat album). Van het album Stop & Listen (2009) is alleen de lead single Everyone to Know opgenomen, maar mist de titeltrack of Get Up & Walk, ook mooie liedjes. Van So Far: The Acoustic Sessions uit 2008 vind je hier niets. Of met Beautiful The Hits Bethany Dillon ook afscheid neemt van de muziekscene, weet ik niet. Mocht ze inspiratie hebben voor meer moois, is ze wat mij betreft gewoon welkom.