Most popular Flickr photos – Stellar Kart op FlevoFestival 2010

Op plaats 10 in de serie Most popular Flickr photos, sorted by interestingness staat één shot van het in augustus 2010 concert van Stellar Kart op het Xnoizz Flevo Festival. Amerikaanse punkrock, gemaakt door professionals met oog voor het publiek. Vermaak met een christelijk tintje op een christelijk muziekfestival aan de oever van de Gelderse recreatieplas Bussloo.

Bart Vernhout vermoedde dat ik een pers frontstage pas had. Hij was namelijk aan het werk als “podiumploeg” bij Flevo… en maakte, wanneer het publiek rustig was, wat foto’s van mainstage (met niet zo’n goede camera). Nee, naast m’n eigen ticket had ik alleen voor de vrijdag een gewone perskaart (geen frontstage) met oog op de voor www.festivalinfo.nl te maken sfeerreportage van Flevo. De sfeerverslagen van vrijdag en zaterdag kun je nog eens bekijken.

Dit shot van Adam Agee is geslaagd. De concentratie is van z’n gezicht af te lezen en het contrast van zijn persoon met de belichting is groot. Adam staat in het middelpunt van de belangstelling, en tijdens zo’n concert helemaal terecht. Hoe je als christelijk artiest omgaat met bekendheid, door mensen bewonderd worden en een leven van touren, liedjes opnemen, albums promoten en concerten geven, is een heel andere vraag, maar ook heel boeiend.

Een beetje telelens is wel handig tijdens Flevo, maar verder kun je zeker in de late uren als het buiten donker is prachtige foto’s maken van de bands en artiesten op het hoofdpodium. Tip: blijf niet alleen vooraan staan, maar loop ook eens helemaal naar achteren om overzichtsfoto’s van publiek en hoofdpodium te maken. Dat is ook leuk om eens te zien hoe mensen zich op tientallen meters van de artiest of bands in kwestie uitlaten over het optreden, nog steeds intens genieten, of het gewoon onderling erg gezellig hebben.