Most popular Flickr photos – Lights in de Melkweg

Op de 11e en 12e plaats in de Most popular Flickr bits, sorted by interestingness staan 2 shots uit het concertverslag van de Amerikaanse LIGHTS, het alter ego van Valerie Anne Poxleitner. Ze stond 24 februari 2010 in het voorprogramma van Owl City in De Melkweg in Amsterdam. Bijzonder bij dit concert was, dat zoon Johan voor het eerst mee was naar een popconcert. De gezelligheid met Joël Visser voorafgaand aan en tijdens het concert maakte het geheel tot een leuk concert.

Apart aan de avond, was dat naast De Max, maar ook in De Melkweg de Amerikaanse rockband Lifehouse speelde. Ook daar had ik graag bij willen zijn.

We stonden op het linkerbalkon, want de rijen buiten waren zo lang, dat we terwijl LIGHTS al aan Drive My Soul bezig was, pas de zaal in kwamen. Fotograferen was dus behelpen vanaf één positie linksboven. Het is een donkere plek om vanaf te fotograferen, echt scherpe platen krijg je er niet mee. Gelukkig welwillend publiek dat me diverse malen een plek aan de balustrade gunde om plaatjes te kunnen schieten.

Echt een superplaat is dit helemaal niet (en deze ook niet) dus ook wel frappant dat Flickr deze foto beloont met een #12 positie in de popular lijst. Het hele concertverslag en de foto’s mag je gerust nalezen. Misschien vind je een andere foto van LIGHTS of Owl City’s Adam Young véél mooier. Wil je ze recent samen aan ‘t werk zien, bekijk dan hieronder de videoclip bij Deer in the Headlights van Owl City’s nieuwe CD All Things Bright & Beautiful.