Most popular Flickr photos – Blaren in Baarlo

Op de zevende en achtste plaats in de Most Popular Flickr Bits, sorted by interestingness staat een gedenkwaardig moment tijdens de samen met Klazien gelopen Mooiste wandeling van Nederland in de 2010 editie op 8 mei. In 2011 heb ik zo ongeveer geen blaren meer gehad na lange afstandswandelingen, maar in 2010 kon ik na een 40km gerust speld en ontsmettingsmiddel pakken. Er zijn grenzen aan hoeveel pijn nog te overbruggen is bij een wandeling, de blaren in de aanloop naar Baarlo, nog op de eerste helft van de 40km rond Kuinre, verdienden een behandeling.

En zo liet ik me vrijwillig op een brancard behandelen. Klazien was zo aardig alles te fotograferen en het dienstdoende EHBO personeel had er ook wel lol in. Niet gewoon doorprikken en een pleistertje, nee een complete demonstratie aan collega hulpverleners hoe je een voet intapet zodat de verwonding zo min mogelijk wrijving meer meekrijgt in het vervolg van de wandeling, maar ook zo, dat er nog wel fatsoenlijk op gelopen kan worden.

De vijfde aflevering van de Mooiste Wandeling heb ik zo verder prima uitgelopen. Gelukkig heb ik sindsdien nooit meer onderweg hoeven uitstappen voor een blarenbehandeling.