Ashley Aucker – The Life You Promised

Na de release van de single Alone in november 2010 is de 4-song EP The Life You Promised, het debuutalbum van singer/songwriter Ashley Aucker. Met stembanden die afgesteld lijken op Regina Spektor, Rihanna en Imogen Heap, 2 handen die weten hoe je een piano moet bedienen en de competenties om goede liedjes te schrijven. Vriend, manager en producer Kevin Gales (Dixie Chicks en Fiona Apple). My Dear spreekt van het verlangen om als geliefden op elkaar te wachten. Met een speeldoos en laag voor laag opgebouwd drumwerk is dit een prima popsong, dat halverwege met gitaar nog gaat rocken ook. Bij het horen van Reality denk je begrijpelijk aan Imogen Heap’s uitvoering van Hide & Seek met vocoder. De elektronische piano en achtergrondzang verrijken de soliste verder.


In Try Again is de gospelklassieker When The Saints Go Marching In verweven in een Rihanna achtige zang op een arpeggio’s uit het doosje, het soort dat Ian McIntosh live speelt. Sarah McIntosh had ikzelf nog als bijpassende collega artieste in gedachten. Als afsluiter van het kwartet Am I Just Wrong Here, een pianoballad. 4 songs zijn niet veel, maar beter zo, dan een halfbakken full album release als debuut. Ashley Aucker is een artieste om te blijven volgen.