Vechtdal Wandelvierdaagse 2011 – dag 3 Beerze

De derde dag van de Vechtdal Wandelvierdaagse 2011 had een start en finish op camping De Beerze Bulten in Beerze. ‘s Morgens vroeg om 7u hadden zich weer de kleine groep 40km wandelaars gemeld. Net als eergisteren eerst ‘s ochtends de 25km route en daarna vanaf de camping de 15km route. De 25km route leidde via het Beerzerveld met heide en bos over de Mariënbergerdijk, waar koeien hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen en de wandelaars groepsgewijs volgden in de naastgelegen weilanden. De regenjas kon weer uit. Al wandelend over de Junnerbaan en de Eerder Achterhoek doorkruisten we het landgoed bij kasteel Eerde. Daar stonden groepjes scholieren van de internationale school erg verbaasd te kijken naar de voorbijtrekkende wandelaars. De Steile Oever bij een oude arm van de Regge (en niet zoals ik vanochtend op Twitter meldde de Vecht). Op de Besthmenerberg, evenals de Steile Oever vaak aan voorbijgereden, de uitkijktoren beklommen voor een schitterend uitzicht over de omgeving, het was intussen weer helder geworden.

De route leidde verder langs de Besthmenerven en het Zesserven, waar waterlelies en kikkers de aandacht trokken. De boswachterij Ommen bood de kans ditmaal zoveel mogelijk asfalt te vermijden door via het Eerderveld, het Junnerveld en het Beerzerveld terug te keren bij de camping. Na de rust waren de letterlijke Beerze Bulten de eerste kuitenbreker. Voor veel 15km lopers zullen de zandheuvels geen pretje zijn geweest. In de staart van de wandeling nog meer venijn, namelijk de zandverstuiving in het Beerzerveld. Tussendoor echter veel fraais, zoals de oude Vechtarmen, de graan- en aardappelakkers buiten Junne, de rust in het dorpje Junne, veel bospaden en ja, ook na Junne weer een behoorlijke regenbui.

De goodie van de organisatie was vandaag een banaan. Om de voorraad weg te werken heb ik zowel bij start, rust als finish een banaan gekregen. De overgebleven exemplaren gaan gewoon morgen mee. Met 6u39m over 39,76km iets langzamer dan eergisteren in Lemelerveld, maar de heuvels en het rulle zand verlagen de snelheid natuurlijk. Als ik zaterdag op de 4e dag van de Vechtdal Wandelvierdaagse weer net zo lekker loop, ben ik zeer tevreden.