Tricia Brock – The Road

      1 Comment on Tricia Brock – The Road

Superchick zangeres Tricia Brock debuteert met een eigen worship album The Road. Zou Reinvention dan Superchick’s zwanezang zijn geweest? Apart ook dat de als Baumhardt door het leven gaande getrouwde Tricia voor haar solowerk toch haar meisjesnaam gebruikt. Haar stemgeluid en arrangementen zitten qua warmte ergens tussen Christy Nockels en Rebecca St. James in. Zes van songs schreef  Tricia mee, vijf zijn er van andere handen, zoals Jennie Lee Riddle en Jonathan Lee Breathe of God opent als een meezinger pop/rocksong. Wel braafjes, als je de intense met electronica doorspekte powerpop/rock van Superchick gewend bent. Het veilige spoor van vertical worship songs wordt vervolgd met Lean en de eerste single You’re My Sheperd. Meer ballads en mid-tempo tracks volgen: You Hear, Jesus I Am Resting en The Altar. Nog even en Twila Paris klinkt hipper en vlotter dan Tricia Brock. Always is opnieuw een ballad, Impossible een mid-tempo liedje met voorspelbare opbouw van een gitaargebaseerd Opwekkingsliedje. Everything In Me tip ik als tweede single. Het doet sterk denken aan Rebecca St. James. Het akoestische Overwhelmed is tenslotte de opmaat voor de afsluiter Broken for Love’s Sake. Geen indrukwekkend debuut van het met echtgenoot Nick Baumhardt (Stellar Kart) thuis geproduceerde album. Er zijn gewoon teveel bands en zangleiders die dezelfde liedjes en arrangementen brengen.