Thousand Foot Krutch – Live At The Masquerade

De Amerikaanse rockband Thousand Foot Krutch stond 2 jaar geleden op het Xnoizz Flevo Festival, bracht in 2009 ook Welcome To The Masquerade uit en tourde vrolijk verder. Sindsdien nog geen nieuw studioalbum, maar wel een eerste live CD/DVD Live at the Masquerade. De concertopname biedt 13 liedjes met slechts 1 onderbreking, waarin de vijf achterliggende studioalbums die sinds de oprichting in 1997 zijn uitgebracht, voorbij komen. Recente hits van het 2009 album als Welcome to the Masquerade, Fire It Up, Bring Me To Life, E For Extinction en Already Home ontbreken natuurlijk niet. Rawkfist is live ook erg strak ingespeeld.


Zanger Trevor McNevan houdt het hele concert prima de melodie en weet toch krachtig over te komen. Samen met Steve Augustine (drums), Joel Bruyere (bas) en Ty Dietzler (gitaar) bespelen de 20.000 man in het stadion zonder problemen. De encore is Puppet van hun eerste album Set it Off. De DVD biedt prima geluid- en beeldmateriaal van het concert, maar mist extra’s, zoals een behind-the-scenes, making-of, fotogalerij of interviews.