Katelynne Cox – One Girl

      No Comments on Katelynne Cox – One Girl

Na het afscheid van Krystal Meyers is er nu Katelynne Cox, dat als tiener de poppodia opzoekt om haar geloof te delen. Katelynne is nog maar 16, maar wel in het bezit van een distributiecontract met Red Hammer Records. Op 22 maart kwam het debuutalbum One Girl uit. Producer Aaron Rice, liedjesschrijvers Rice, Sam Mizell (Francesca Battistelli, Matthew West), American Idol deelnemer Chris Sligh, Joy Williams (The Civil Wars) en Jamie Moore (tobyMac, Ayiesha Woods, Stephanie Smith) leverden een dozijn pop/rockdeuntjes rond onderwerpen als druk van vrienden, zelfbeeld, en dergelijke. Haar looks mogen er zeker zijn, geen wonder dat ze als model al meer dan 75 competities won. In 2010 stond ze op de cover van Supermodels Unlimited magazine. Terug naar de muziek. Ene MOC rapt mee op de titeltrack, hoewel de new R&B met ingeblikt applaus nog niet echt overtuigt. De eerste single, Me, is een radiovriendelijke popsong, met beschaafd elektrisch gitaarwerk, op degelijke Amerikaanse leest geschoeid, maar wel direct allerlei associaties met andere (christelijke) popzangeressen oproepend. Op haar website vind je nog een danceable remix. In 15 Minutes of Fame gaat het om de vraag of je inderdaad maalt om 15 minuten beroemd zijn om je uiterlijk of bezittingen. In de ballad As We Go bewijst Katelynne ook moeilijker melodielijnen aan te kunnen. You Satisfy duikt een portie europop op, terwijl Best Friends MOR is en What Do I Know een ballad. Afwisseling troef dus. De rocksong Sticking With You werd geleend van Addison Road. Net als Jenny past de song Katelynne prima. Slowrock in Prove Em Wrong wordt gevolgd door 80’s synthpop in You And Me. Na de heldere gitaarballad Ordinary Day sluit Smile opgewekt af in een popstemming. Opbeurende teksten voor leeftijdgenoten. Verwacht geen muzikaal meesterwerk, maar rotzooi is dit zeker niet!