Economentop 2011 in Fries Nijemirdum

De economentop vond opnieuw in het lange Hemelvaartsweekend plaats. Ditmaal had ik met Jos Timmer de eer de organisatie van het jaarlijkse treffen van vrienden met aanhang en kroost te doen. We waren op groepsaccommodatie De Bekedamster in Nijemirdum, Gaasterland, Friesland uitgekomen en dat bleek weer een goede keuze. Klasse locatie, voldoende speel- en leefruimte en een interessante omgeving.

Woensdag 1 juni 2011

Na woensdagmorgen thuisgewerkt te hebben was het bagage pakken en richting Nijemirdum, om vervolgens met Jos in Balk boodschappen te gaan doen bij de Lidl en C1000. Na een chili con carne maaltijd wilden Gerben, Klazien en ik + onze kinderen naar via Oudemirdum naar het IJsselmeer wandelen. We bekeken het IJsselmeer vanaf het Oudemirdumer klif en fotografeerden de prachtige zonsondergang op het Minne Minnespad. De wandeling van zo’n 10km was voor Henriëtte en Marianne daarna niet echt een pretje meer. Jos die was thuisgebleven wilde hen wel weer ophalen met de auto.

Donderdag 2 juni 2011

Donderdag waren Klazien en ik gewoon om 6u wakker. Met de ervaringen van donderdagavond heb ik als dauwtrapwandeling de uitgezette speurtochtroute van 10km naar 5km ingekort. Ontbijt en leesvoer ‘s ochtends. ‘s Middags na de lunch ging ik Solex rijden met Gerben, Remco, Jos en Ellie via Op Paed in Rijs. We volgden na direct een afslag op de aangegeven routebeschrijving gemist te hebben een eigen route kriskras door Gaasterland langs het IJsselmeer, bossen en strand. In tegenstelling tot de Solexen in Zuid-Holland vorig jaar bleven deze het allemaal doen en gingen ze ook allemaal even hard. Terug in Rijs Gaasterlander kruidenbitter toe. Klazien en de kinderen vermaakten zich ‘s middags in Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum. ‘s Avonds pannenkoeken voor 18 man, gevolgd door de speurtocht, inclusief ‘foute’ vragen over koninklijk huis, economie, literatuur, muziek en wandelen.

Vrijdag 3 juni 2011

Vrijdagmorgen na ontbijt ging ik met Jos en Saskia in Balk boodschappen doen. De 18 broden in de C1000 winkelkar trokken bekijks. Ook bijzonder: uitgekafferd worden door een Frieze oma die het maar belachelijk vond dat we geen Fries verstonden, dat Jos’ jeugdjaren in Sneek natuurlijk niet in ‘echt’ Friesland waren, etc. ‘s Ochtends lees ik verder The Final Summit van Andy Andrews uit. Dit voor Booksneeze te recenseren boek heeft hopelijk een niet al te voorspellende waarde. ‘s Middags een zon0vergoten door Jos georganiseerde puzzelrit per auto door Zuidwest-Friesland. Langs Oudemirdum, het Roode Klif, Stavoren en Hindelopen. Gefotografeerde huizen herkennen, cultuurvragen beantwoorden, een memoryspel en een opdracht om de kleine groep zo leuk mogelijk te fotograferen. ‘s Avonds de tonijn- en kipsalade van Saskia met hulpkoks. Prijsuitreiking en de dvd met hoogtepunten van de Economentop 2010. En terwijl een deel van de groep de kermis van Lemmer zocht, kletste de rest weer bij.

Zaterdag 4 juni 2011

Zaterdagmorgen weer vroeg wakker door het zonlicht. Lekker buiten lezend in The Shift van Lynda Gratton. ‘s Middags het klompengolf spelen op ijsboerderij De Buterkamp. Alle reden om lol te trappen met elkaar in de weilanden tussen Oudemirdum en IJsselmeer. Met 92 slagen om de 9 holes binnen te halen wonnen Gerben, Remco, Ellie en ik. Natuurlijk boerenijs toe voor iedereen. Na opnieuw een lees- en speelpauze ‘s avonds uit eten bij hotel restaurant Boschlust in Oudemirdum. Meerkeuze uit de dagmenukaart en een zeer attente bediening stellen ons achttienen tevreden. Naderhand sjoelden en speelden we Kolonisten van Catan.

Zondag 5 juni 2011

De beloofde omslag in het weer kwam inderdaad vanochtend. Weg zon, welkom regen. Na een welverdiende nachtrust bagage inpakken, overgebleven voorraden verdelen en richting huis. Dat wilden meer binnen- en buitenlandse toeristen, zodat de reisduur bijna verdubbelde. Thuisgekomen in Balkbrug brak de zon weer door en kon de korte broek weer lekker aan.

Naast de foto’s van Klazien, Johan en mij op Flickr vind je ook bij Jos’ website foto’s van hem, Jorrit en anderen.