BlackBerry updates juni 2011 1

Fixmo brengt BlackBerry Messenger naar je desktop

Je leest het goed, toegang tot je BlackBerry Messenger contacten en functies vanaf je desktop computer. Fixmo gaf de benodigde clients voor beide platformen half mei in open beta, dus je kunt gratis testdraaien. Je hebt om de web messenger te kunnen gebruiken dus wel een geactiveerde BBM op je BlackBerry nodig. De Fixmo synchroniseert de notificaties, berichten en contactpersonen met de client software op je desktop.

Seesmic 1.5 met Salesforce chatter support

In de 1.5 versie van de BlackBerry client heeft Seesmic ondersteuning voor Salesforce Chatter toegevoegd.Voor Twitter is verbeterd:

 • bekijken van volledige profielen van gebruikers
 • toevoegen van gebruikers aan een list
 • ook trending topics en zoeken naar Twitter gebruikers is mogelijk
 • nieuwe berichten opstellen functie

Slacker Radio 4.0

Slacker heeft versie 4.0 uitgebracht met:

 • gratis luisteren naar webradio, zonder maandelijkse limieten
 • 150 voorgeprogrammeerde stijlen als ‘station’
 • mogelijkheid eigen stations te creëren op basis van je favoriete artiesten en liedjes
 • In de Plus en Premium betaalde versies kun je liedjes, albums of artiesten on demand afspelen, op je Android toestel muziek opslaan en offline beluisteren, heb je geen last van advertenties, kun je ‘doorspoelen’ naar een volgend liedje en krijg je er liedteksten bij.

Voor meer informatie en download van de laatste client versie ga je naar m.slacker.com met je BlackBerry browser.

AutoWiFi

Het Canadese bedrijf ToySoft heeft de applicatie AutoWiFi uitgebracht. Als je met een Bluetooth apparaat verbinding hebt, wordt automatisch de WiFi connectie uitgeschakeld om je batterij te sparen. AutoWiFi heeft zelf in de gaten wanneer een Bluetooth apparaat verbonden wordt. Het kan nuttig zijn bij tethering, bestandsoverdracht via Bluetooth of bridging tussen PlayBook en BlackBerry.

Het is te koop voor $0.99 in de BerryReview Store.

Gist op meer BlackBerry types

Gist for BlackBerry is naast de Torch nu ook te gebruiken op Bold 9700/9780, Bold 9900/9930, Style 9670 en Tour 9630.

Foursquare v1.9.93

Met de 2.0 versie in zicht zijn in deze build de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • verbeterde locatie ondersteuning (zou de kerncompetentie van Foursquare moeten zijn)
 • automatische notificaties van nieuwe Foursquare vrienden
 • correcte BlackBerry app permission management instellingen
 • Foto’s kunnen bij tips geplaatst worden

Interessante nieuwe PlayBook applicaties

De AppStore vulling voor PlayBook kan nog wel wat aanwinsten gebruiken. De laatste 2 weken trof ik de volgende interessante applicaties:

 • Google Map Search.Full screen applicatie die gebruik maakt van de ingebouwde pinch & zoom functie van het tablet. Zoeken naar adressen, weergave als Map, Satellite, Terrain, Street View. Routebeschrijving (auto, wandelen, fiets). Enige uitdaging lijkt me dat alleen met een WiFi verbinding moeten doen. Prijs: $0.99
 • aMail client. Terwijl RIM zelf nog klust op een native e-mail client die niet afhankelijk is van pairing met een BlackBerry smartphone, biedt aMail een client app via een soort U-bocht (sideloader app), zodat je vanaf je PlayBook kunt mailen. Prijs na 24u gratis beta $2.99.
 • MediaMate for Boxee. Een afstandsbediening / speler voor je Boxee content. Gratis.
 • FourPlay: prima Foursquare client. Gratis.
 • Blaq for BlackBerry: eersteklas Twitter client met alle toeters en bellen (lists, automatisch aanvullen gebruikersnamen, foto’s posten, url-shortening, web en afbeeldingen preview), voorlopig zonder concurrentie. Prijs $1.99
 • Big Pixels: een fotobewerkingsprogramma mèt uploader naar Facebook en Flickr. Binnenkort wordt ook TwitPic ondersteund. Uploaden kan op de achtergrond, terwijl je andere applicaties draait, met dank aan de multi tasking mogelijkheden van PlayBook. Prijs $0.99.